1. Björk - 'Human Behaviour' (1993)

De samenwerking tussen Gondry en Björk gaat al jaren terug. Hij regisseerde in totaal acht video's voor de IJslandse zangeres. 'Crystalline' is de recentste, maar het begon allemaal bij debuutsingle 'Human Behaviour'. De clip is licht geïnspireerd op het sprookje Goudlokje en de drie beren en dat kinderlijke past perfect bij Björk.

Zie ook: 'Isobel' en 'Bachelorette', de twee overige delen van de songtrilogie.

2. The Chemical Brothers - 'Star Guitar' (2001)

De clip van 'Star Guitar' toont een doorlopend beeld gefilmd vanuit een rijdende trein. De gebouwen en objecten die passeren verschijnen simultaan met de beats van het nummer. Gondry experimenteerde eerder al met die aanpak voor de video voor 'Around The World' van Daft Punk. Daar werd elk muziekelement gerepresenteerd door dansers.

Zie ook: de making of van 'Star Guitar'


3. Kylie Minogue - 'Come Into My World' (2002)

Het opzet van de clip is simpel: Kylie Minogue trippelt rond in een Parijse quartier en als ze het blokje om is, verschijnt er een nieuwe Kylie waarop het hele parcours nog een paar keer wordt overgedaan. Gondry bouwt hier verder op technieken die hij al gebruikte in vorige clips, maar nergens werkte het zo goed als in 'Come Into My World'.


4. The White Stripes - 'The Hardest Button To Button' (2003)

De derde White Stripes-clip van de hand van Gondry. De regisseur maakte gebruik van stop-motiontechnieken om het effect van tientallen basdrums en gitaarversterkers te creëren. Let ook op de cameo van Beck omstreeks twee minuten en 25 seconden. Voor Beck maakte Gondry ook al enkele clips.

Zie ook: 'Fell In Love With A Girl' en 'Dead Leaves And The Dirty Ground'

5. The Vines - 'Anysound' (2006)

Deze clip kwam in hetzelfde jaar uit als Gondry's film The Science of Sleep en bevatten allebei poppetjes van de personages. The Vines huurden Gondry eerder al in voor 'Ride' en 'Winning Days'. Opvallend hoe die clips tegelijk heel erg Vines-achtig aandoen, maar meteen ook aan Gondry appelleren.

Zie ook: de trailer van The Science of Sleep


Extra: Levi's reclamefilmpje - Drugstore

Na het bekijken van dit reclamefilmpje begrijp je meteen waarom het zoveel prijzen won. Erg kort kortfilmmateriaal dat aantoont dat Gondry even goed commercieel uit de hoek kan komen.

1. Björk - 'Human Behaviour' (1993)De samenwerking tussen Gondry en Björk gaat al jaren terug. Hij regisseerde in totaal acht video's voor de IJslandse zangeres. 'Crystalline' is de recentste, maar het begon allemaal bij debuutsingle 'Human Behaviour'. De clip is licht geïnspireerd op het sprookje Goudlokje en de drie beren en dat kinderlijke past perfect bij Björk. Zie ook: 'Isobel' en 'Bachelorette', de twee overige delen van de songtrilogie.2. The Chemical Brothers - 'Star Guitar' (2001)De clip van 'Star Guitar' toont een doorlopend beeld gefilmd vanuit een rijdende trein. De gebouwen en objecten die passeren verschijnen simultaan met de beats van het nummer. Gondry experimenteerde eerder al met die aanpak voor de video voor 'Around The World' van Daft Punk. Daar werd elk muziekelement gerepresenteerd door dansers.Zie ook: de making of van 'Star Guitar' 3. Kylie Minogue - 'Come Into My World' (2002)Het opzet van de clip is simpel: Kylie Minogue trippelt rond in een Parijse quartier en als ze het blokje om is, verschijnt er een nieuwe Kylie waarop het hele parcours nog een paar keer wordt overgedaan. Gondry bouwt hier verder op technieken die hij al gebruikte in vorige clips, maar nergens werkte het zo goed als in 'Come Into My World'. 4. The White Stripes - 'The Hardest Button To Button' (2003)De derde White Stripes-clip van de hand van Gondry. De regisseur maakte gebruik van stop-motiontechnieken om het effect van tientallen basdrums en gitaarversterkers te creëren. Let ook op de cameo van Beck omstreeks twee minuten en 25 seconden. Voor Beck maakte Gondry ook al enkele clips.Zie ook: 'Fell In Love With A Girl' en 'Dead Leaves And The Dirty Ground' 5. The Vines - 'Anysound' (2006)Deze clip kwam in hetzelfde jaar uit als Gondry's film The Science of Sleep en bevatten allebei poppetjes van de personages. The Vines huurden Gondry eerder al in voor 'Ride' en 'Winning Days'. Opvallend hoe die clips tegelijk heel erg Vines-achtig aandoen, maar meteen ook aan Gondry appelleren. Zie ook: de trailer van The Science of Sleep Extra: Levi's reclamefilmpje - Drugstore Na het bekijken van dit reclamefilmpje begrijp je meteen waarom het zoveel prijzen won. Erg kort kortfilmmateriaal dat aantoont dat Gondry even goed commercieel uit de hoek kan komen.