1. Teddiedrum

De Gentse snorren Dousselaere en Sanders spelen ten dans in hun hometown negenduust. De voormalige Violent Husbands slaan sinds kort niet langer hun vrouw maar de keukenrobot in elkaar en dat kan niet anders dan ongemeen hard knetterend vuurwerk opleveren.

2. Bodi Bill

Foute eightiesbeats met Duitsers in strakke fluoriscerende pakjes, zweetbandjes en sportschoenen zonder zwarte zolen. Muzikaal is Bodi Bill de appel die niet ver van de Kraftwerkboom valt.

3. Tiefschwarz Tiefschwarz produceert gezellig stuiterende beats die enkel maar van een vijfjarig kind dat high is van limonade lijken te kunnen komen. Niet zo bij het broertjesduo 'Ali' en 'Basti' van Tiefschwarz dat met een optelsom van hun leeftijden al een serieus dementerende bejaarde is. Desalniettemin dansen geblazen.

4. Dirty Doering

Het lijkt stilaan weer tijd om je in T-shirt naar buiten te begeven. De stoeren van hart zullen misschien zelfs al gewag maken van een plain white marcelleke. Hoe dan ook, de soundtrack van een zwoele zomer wordt op Berlinaire festival voorzien door Dirty Doering. Exotische samples en wobbelende beats zorgen voor het spontaan ankeren naar een frisse Cuba Libre.

5. Siriusmo

Elektronica met een verhaal. De opeenstapeling van glimmende beats en ongepolijste bassen lijken bij Siriusmo wonderwel in elkaar verweven. Geen chaotisch gezoem of geschal. Wel aangename deuntjes waar de knieën van gaan knikken. Sirius de moeite.

Pieter Devriese

1. Teddiedrum De Gentse snorren Dousselaere en Sanders spelen ten dans in hun hometown negenduust. De voormalige Violent Husbands slaan sinds kort niet langer hun vrouw maar de keukenrobot in elkaar en dat kan niet anders dan ongemeen hard knetterend vuurwerk opleveren. 2. Bodi Bill Foute eightiesbeats met Duitsers in strakke fluoriscerende pakjes, zweetbandjes en sportschoenen zonder zwarte zolen. Muzikaal is Bodi Bill de appel die niet ver van de Kraftwerkboom valt. 3. Tiefschwarz Tiefschwarz produceert gezellig stuiterende beats die enkel maar van een vijfjarig kind dat high is van limonade lijken te kunnen komen. Niet zo bij het broertjesduo 'Ali' en 'Basti' van Tiefschwarz dat met een optelsom van hun leeftijden al een serieus dementerende bejaarde is. Desalniettemin dansen geblazen. 4. Dirty Doering Het lijkt stilaan weer tijd om je in T-shirt naar buiten te begeven. De stoeren van hart zullen misschien zelfs al gewag maken van een plain white marcelleke. Hoe dan ook, de soundtrack van een zwoele zomer wordt op Berlinaire festival voorzien door Dirty Doering. Exotische samples en wobbelende beats zorgen voor het spontaan ankeren naar een frisse Cuba Libre. 5. Siriusmo Elektronica met een verhaal. De opeenstapeling van glimmende beats en ongepolijste bassen lijken bij Siriusmo wonderwel in elkaar verweven. Geen chaotisch gezoem of geschal. Wel aangename deuntjes waar de knieën van gaan knikken. Sirius de moeite. Pieter Devriese