De Mercury Prize is een belangrijke muziekprijs, die het beste Britse album van het jaar bekroont. Het debuut van Clementine 'At Least for Now' kwam in maart uit en werd toen door The Guardian omschreven als 'gewaagd, heldhaftig, prachtig en op sommige momenten zelfs briljant'. De keuze voor Clementine is erg verrassend, aangezien ook Florence + The Machine en Jamie XX onder de genomineerden waren.

Het levensverhaal van de singer-songwriter is hoogst opmerkelijk én turbulent te noemen. In 2010, op negentienjarige leeftijd, vertrok hij zonder geld op zak richting Parijs. Hij moest zelfs tijdens koude winternachten op straat slapen. 'Ik zong in de Parijse metro alsof ik in een stadion stond te spelen', vertelde Benjamin Clementine in zijn overwinningsspeech.

De Londenaar was erg ontroerd en droeg zijn prijs ook op aan de slachtoffers van de aanslagen in de Franse hoofdstad. (AB)

De Mercury Prize is een belangrijke muziekprijs, die het beste Britse album van het jaar bekroont. Het debuut van Clementine 'At Least for Now' kwam in maart uit en werd toen door The Guardian omschreven als 'gewaagd, heldhaftig, prachtig en op sommige momenten zelfs briljant'. De keuze voor Clementine is erg verrassend, aangezien ook Florence + The Machine en Jamie XX onder de genomineerden waren. Het levensverhaal van de singer-songwriter is hoogst opmerkelijk én turbulent te noemen. In 2010, op negentienjarige leeftijd, vertrok hij zonder geld op zak richting Parijs. Hij moest zelfs tijdens koude winternachten op straat slapen. 'Ik zong in de Parijse metro alsof ik in een stadion stond te spelen', vertelde Benjamin Clementine in zijn overwinningsspeech. De Londenaar was erg ontroerd en droeg zijn prijs ook op aan de slachtoffers van de aanslagen in de Franse hoofdstad. (AB)