Bijna 5.000 euro per seconde: een benefietconcert van een uur heeft 23 miljoen dollar (17,7 miljoen euro) opgeleverd voor de slachtoffers van de superstorm Sandy. Dat is een recordbedrag, zo heeft het Amerikaanse Rode Kruis meegedeeld.

Bij het concert traden vrijdag acts aan als Jon Bon Jovi, Christina Aguilera, Billy Joel, Sting en Bruce Springsteen. "We zijn oneindig dankbaar en geroerd door dit teken van steun aan hen die onder de gevolgen van de superstorm lijden", zei Peggy Dyer van het Rode Kruis. "De opbrengst van 23 miljoen dollar toont duidelijk aan hoezeer Amerikanen in tijden van nood elkaar helpen."

Het geld gaat zo snel mogelijk naar de hulpbehoevenden. Anderzijds: de geschatte totale schade bedraagt twintig miljard dollar of bijna 1.000 keer zoveel als "The Boss" en co hebben opgeleverd. Overigens is "4th of July, Asbury Park (Sandy)", uit 1973, een van de eerste populaire nummers van Springsteen. (Belga/DB)

Bijna 5.000 euro per seconde: een benefietconcert van een uur heeft 23 miljoen dollar (17,7 miljoen euro) opgeleverd voor de slachtoffers van de superstorm Sandy. Dat is een recordbedrag, zo heeft het Amerikaanse Rode Kruis meegedeeld. Bij het concert traden vrijdag acts aan als Jon Bon Jovi, Christina Aguilera, Billy Joel, Sting en Bruce Springsteen. "We zijn oneindig dankbaar en geroerd door dit teken van steun aan hen die onder de gevolgen van de superstorm lijden", zei Peggy Dyer van het Rode Kruis. "De opbrengst van 23 miljoen dollar toont duidelijk aan hoezeer Amerikanen in tijden van nood elkaar helpen." Het geld gaat zo snel mogelijk naar de hulpbehoevenden. Anderzijds: de geschatte totale schade bedraagt twintig miljard dollar of bijna 1.000 keer zoveel als "The Boss" en co hebben opgeleverd. Overigens is "4th of July, Asbury Park (Sandy)", uit 1973, een van de eerste populaire nummers van Springsteen. (Belga/DB)