Eightiesnostalgici kunnen hun hart ophalen aan de 8-bitversie van 'Kid A' en 'OK Computer'. De Radioheadalbums zijn nog steeds herkenbaar maar klinken verdacht veel als de soundtracks van videogames als 'Super Mario Bros', 'The Legend of Zelda' en 'Final Fantasy'.

Het herwerken van muziek naar 8-bitversies heet chiptunen. Chiptunen ontstond eind jaren zeventig in Japan maar werd pas in het voorbije decennium populair dankzij het stijgende gebruik van computers.

Beluister de 8-bit versie van 'Kid A' en 'OK Computer' hieronder:

OK Computer

Kid A

(BW)

Eightiesnostalgici kunnen hun hart ophalen aan de 8-bitversie van 'Kid A' en 'OK Computer'. De Radioheadalbums zijn nog steeds herkenbaar maar klinken verdacht veel als de soundtracks van videogames als 'Super Mario Bros', 'The Legend of Zelda' en 'Final Fantasy'. Het herwerken van muziek naar 8-bitversies heet chiptunen. Chiptunen ontstond eind jaren zeventig in Japan maar werd pas in het voorbije decennium populair dankzij het stijgende gebruik van computers. Beluister de 8-bit versie van 'Kid A' en 'OK Computer' hieronder:OK Computer Kid A (BW)