De twintigste verjaardag van hun legendarische album Nevermind werd vorige maand nog grandioos herdacht, maar ook minder bekend werk van Nirvana vindt de weg naar het publiek. Een opname van een concert op achttien april 1990 bijvoorbeeld.

Toen trad de band op in club ManRay in Cambridge in de Amerikaanse staat Massachusetts, nog voor Dave Grohl de line-up vervoegde als drummer. Volgens de bronnen zouden slechts 60 tot 75 mensen zijn opgedaagd. Zij kregen wel toekomstige Nevermind nummers als 'In Bloom' en 'Breed' te horen, alsook originele songs van debuutplaat Bleach.

De opname werd stopgezet na 'Stain', maar hieronder vind je de volledige setlist van het optreden. De geluidskwaliteit is typisch bootleg, maar laat dat je niet tegenhouden te genieten van wat old skool grunge.

01 Live Set by Duane Bruce

SETLIST

School

Love Buzz (Shocking Blue cover)

Dive

Scoff

About a Girl

Spank Thru

Breed

In Bloom

Big Cheese

Molly's Lips (Vaselines cover)

Been a Son

Stain

Negative Creep

Blew

Stay Away

De twintigste verjaardag van hun legendarische album Nevermind werd vorige maand nog grandioos herdacht, maar ook minder bekend werk van Nirvana vindt de weg naar het publiek. Een opname van een concert op achttien april 1990 bijvoorbeeld. Toen trad de band op in club ManRay in Cambridge in de Amerikaanse staat Massachusetts, nog voor Dave Grohl de line-up vervoegde als drummer. Volgens de bronnen zouden slechts 60 tot 75 mensen zijn opgedaagd. Zij kregen wel toekomstige Nevermind nummers als 'In Bloom' en 'Breed' te horen, alsook originele songs van debuutplaat Bleach. De opname werd stopgezet na 'Stain', maar hieronder vind je de volledige setlist van het optreden. De geluidskwaliteit is typisch bootleg, maar laat dat je niet tegenhouden te genieten van wat old skool grunge. 01 Live Set by Duane Bruce SETLIST School Love Buzz (Shocking Blue cover) Dive Scoff About a Girl Spank Thru Breed In Bloom Big Cheese Molly's Lips (Vaselines cover) Been a Son Stain Negative Creep Blew Stay Away