'Safety net' of 'Would you'? Zaterdagavond bepalen de kijkers van Eén via televoting (telefoon en sms) met welk van deze twee ballads de 17-jarige Iris naar het Eurovisiesongfestival in Bakoe afzakt. De jonge zangeres gaat de songs voorstellen tijdens de korte tv-special 'Eurosong 2012: Een song voor Iris' omstreeks 20u.

De VRT omschrijft 'Safety net' als een 'breekbare ballad over een jong meisje dat op zoek gaat naar houvast en geborgenheid in een snel veranderende en onzekere wereld. Die geborgenheid wordt uiteindelijk gevonden bij iemand die ze kent, haar 'safety net'.'

In het andere nummer 'twijfelt Iris aan de oprechtheid van haar geliefde. Iris voelt dat haar relatie op een cruciaal punt is gekomen en vraagt zich af wat haar vriend zou doen wanneer ze hem zou verlaten', aldus de openbare zender.

De uitslag van de televoting wordt live, omstreeks 22.05 uur, door Peter Van de Veire bekendgemaakt in zijn programma 'Vrienden Van de Veire'. (DB)

'Safety net' of 'Would you'? Zaterdagavond bepalen de kijkers van Eén via televoting (telefoon en sms) met welk van deze twee ballads de 17-jarige Iris naar het Eurovisiesongfestival in Bakoe afzakt. De jonge zangeres gaat de songs voorstellen tijdens de korte tv-special 'Eurosong 2012: Een song voor Iris' omstreeks 20u.De VRT omschrijft 'Safety net' als een 'breekbare ballad over een jong meisje dat op zoek gaat naar houvast en geborgenheid in een snel veranderende en onzekere wereld. Die geborgenheid wordt uiteindelijk gevonden bij iemand die ze kent, haar 'safety net'.' In het andere nummer 'twijfelt Iris aan de oprechtheid van haar geliefde. Iris voelt dat haar relatie op een cruciaal punt is gekomen en vraagt zich af wat haar vriend zou doen wanneer ze hem zou verlaten', aldus de openbare zender.De uitslag van de televoting wordt live, omstreeks 22.05 uur, door Peter Van de Veire bekendgemaakt in zijn programma 'Vrienden Van de Veire'. (DB)