De halve finale ging door, zoals de finale, in Wenen. Hoeveel punten Loïc Nottet met zijn nummer "Rythm Inside" achter zich kreeg, wordt pas zaterdag tijdens de finale bekend.

Het aflezen van de finalisten was nog spannend voor de Belgische vertegenwoordiger (dit jaar door het Franstalig landsdeel aangeduid): België werd pas als allerlaatste land genoemd. De andere halve finalisten die zich plaatsten zijn Albanië, Armenië, Rusland, Roemenië, Hongarije, Griekenland, Estland, Georgië en Servië.

Nederland, met Trijntje Oosterhuis en een nummer van Anouk, is verrassend uitgeschakeld. De grote Europese landen, zoals Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje, zijn automatisch geplaatst voor de finale. Dat is ook het geval voor de winnaar van vorig jaar en gastland, Oostenrijk. Dit jaar doet ook Australië voor het eerst mee aan de liedjeswedstrijd.

(Belga/RR)

De halve finale ging door, zoals de finale, in Wenen. Hoeveel punten Loïc Nottet met zijn nummer "Rythm Inside" achter zich kreeg, wordt pas zaterdag tijdens de finale bekend. Het aflezen van de finalisten was nog spannend voor de Belgische vertegenwoordiger (dit jaar door het Franstalig landsdeel aangeduid): België werd pas als allerlaatste land genoemd. De andere halve finalisten die zich plaatsten zijn Albanië, Armenië, Rusland, Roemenië, Hongarije, Griekenland, Estland, Georgië en Servië. Nederland, met Trijntje Oosterhuis en een nummer van Anouk, is verrassend uitgeschakeld. De grote Europese landen, zoals Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje, zijn automatisch geplaatst voor de finale. Dat is ook het geval voor de winnaar van vorig jaar en gastland, Oostenrijk. Dit jaar doet ook Australië voor het eerst mee aan de liedjeswedstrijd. (Belga/RR)