Dave Grohl brengt zijn documentaire over de Sound City Studios, het monument in de muziekbizz dat in mei 2011 definitief de deuren sloot, mee naar het Internationale Sundance Film Festival. 'Sound City' is voor de frontman van de Foo's meteen het debuut als regisseur.

Grohl had - net als een pak andere collega-muzikanten - een sterke band met de legendarische opnamelokalen in Los Angeles. De klassieker 'Nevermind' van Nirvana werd er geproducet. Tom Petty kwam er buiten met 'Damn the Torpedoes', Weezer met 'Pinkerton'. Ook Fleetwoot Mac, Metallica, Wolfmother, Guns N' Roses, Fear, Rage Against The Machine, Tool, Slipknot, Cheap Trick en Queens of the Stone Age doken in de studio's met telkens sterke albums als resultaat.

In de docu passeren heel wat artiesten de revue. De trailer bevat naast beelden van de studio ook footage met onder andere Tom Petty, Josh Homme, Frank Black en Lars Ulrich. De première van de film is voorzien tijdens het Sundance Film Festival, van 17 tot 27 januari in Utah. (DB)

Dave Grohl brengt zijn documentaire over de Sound City Studios, het monument in de muziekbizz dat in mei 2011 definitief de deuren sloot, mee naar het Internationale Sundance Film Festival. 'Sound City' is voor de frontman van de Foo's meteen het debuut als regisseur.Grohl had - net als een pak andere collega-muzikanten - een sterke band met de legendarische opnamelokalen in Los Angeles. De klassieker 'Nevermind' van Nirvana werd er geproducet. Tom Petty kwam er buiten met 'Damn the Torpedoes', Weezer met 'Pinkerton'. Ook Fleetwoot Mac, Metallica, Wolfmother, Guns N' Roses, Fear, Rage Against The Machine, Tool, Slipknot, Cheap Trick en Queens of the Stone Age doken in de studio's met telkens sterke albums als resultaat.In de docu passeren heel wat artiesten de revue. De trailer bevat naast beelden van de studio ook footage met onder andere Tom Petty, Josh Homme, Frank Black en Lars Ulrich. De première van de film is voorzien tijdens het Sundance Film Festival, van 17 tot 27 januari in Utah. (DB)