Voor een goede akoestiek moet je met je boot tot onder een brug varen. Althans, dat blijkt toch uit de openingsbeelden van de documentaire waarin Maarten Devoldere - u kent hem van Balthazar en nu ook Warhaus - met een trompet aan de lippen de perfecte klank zoekt op het dek van zijn drijvende studio.

Devoldere nam We Fucked a Flame into Being in de zomer van 2015 op. De bijhorende documentaire I'm Not Him, naar het openingsnummer van de plaat, belicht de verschillende aspecten van dat opnameproces.

Titus Simoens
© Titus Simoens

Devoldere staat, letterlijk, achter het roer. In zijn tot studio omgebouwde boot duldt hij enkel het - tijdelijke - gezelschap van zijn vriendin Sylvie 'Soldier's Heart' Kreusch, die haar stem verleende aan meerdere Warhaussongs. En van de camera van regisseur Wouter Bouvijn, die eerder ook de clip bij single The Good Lie draaide.

Als Warhaus toert Maarten Devoldere dit najaar door Europa. In België staat hij 9 september op Leffingeleuren, op 15 oktober in de AB Club in Brussel en op 4 november in de Vooruit in Gent. We Fucked a Flame Into Being is verschenen op 2 september bij PIAS.

'Waarom zou monogamie de norm moeten zijn?' Lees ook het Knack Focus-interview met Maarten Devoldere.

(JA)

Voor een goede akoestiek moet je met je boot tot onder een brug varen. Althans, dat blijkt toch uit de openingsbeelden van de documentaire waarin Maarten Devoldere - u kent hem van Balthazar en nu ook Warhaus - met een trompet aan de lippen de perfecte klank zoekt op het dek van zijn drijvende studio. Devoldere nam We Fucked a Flame into Being in de zomer van 2015 op. De bijhorende documentaire I'm Not Him, naar het openingsnummer van de plaat, belicht de verschillende aspecten van dat opnameproces. Devoldere staat, letterlijk, achter het roer. In zijn tot studio omgebouwde boot duldt hij enkel het - tijdelijke - gezelschap van zijn vriendin Sylvie 'Soldier's Heart' Kreusch, die haar stem verleende aan meerdere Warhaussongs. En van de camera van regisseur Wouter Bouvijn, die eerder ook de clip bij single The Good Lie draaide.Als Warhaus toert Maarten Devoldere dit najaar door Europa. In België staat hij 9 september op Leffingeleuren, op 15 oktober in de AB Club in Brussel en op 4 november in de Vooruit in Gent. We Fucked a Flame Into Being is verschenen op 2 september bij PIAS.(JA)