Moore bevestigde het nieuws in een interview met Philadelphia Weekly, waarin hij ook meegaf dat het nieuwe album 'Benediction' zal heten, en dat violiste Samara Lubelski en Mary Lattimore een bijdrage zullen leveren aan het album.

Moore wist ook te vertellen dat zijn derde poging tot een soloplaat wordt opgenomen in de studio van Beck, in het zuiden van Californië. Die laatste treedt ook aan als producer van de plaat en zal kleine stukjes zang en muziek verzorgen. Voorts onthulde Moore dat 2011 een rustig jaar zal worden voor Sonic Youth, al sluit de frontman de mogelijkheid niet uit dat ze in de nabije toekomst met nieuw materiaal op de proppen zullen komen.

Op 31 december zal Sonic Youth alvast een eindejaarsconcert opvoeren in Londen, samen met The Pop Group.

Andreas Ilegems

Moore bevestigde het nieuws in een interview met Philadelphia Weekly, waarin hij ook meegaf dat het nieuwe album 'Benediction' zal heten, en dat violiste Samara Lubelski en Mary Lattimore een bijdrage zullen leveren aan het album. Moore wist ook te vertellen dat zijn derde poging tot een soloplaat wordt opgenomen in de studio van Beck, in het zuiden van Californië. Die laatste treedt ook aan als producer van de plaat en zal kleine stukjes zang en muziek verzorgen. Voorts onthulde Moore dat 2011 een rustig jaar zal worden voor Sonic Youth, al sluit de frontman de mogelijkheid niet uit dat ze in de nabije toekomst met nieuw materiaal op de proppen zullen komen. Op 31 december zal Sonic Youth alvast een eindejaarsconcert opvoeren in Londen, samen met The Pop Group. Andreas Ilegems