'Second Bite of the Apple', de nieuwe Beady Eye-single, is een voorsmaakje van de nieuwe plaat die 'BE' zal heten. Artwork is van de hand van Harry Peccinotti, de man die achter erotische fotoshoots voor de befaamde Pirelli kalenders zit, terwijl de producing in banen werd geleid door Dave Sitek.

'De collaboratie met Sitek heeft iets in ons losgemaakt', zei Liam Gallagher in een interview. 'Hij is zonder twijfel de beste producer waarmee we ooit hebben samengewerkt, en heeft geen zier om regels. Bij het maken van het album gingen we rond de tafel zitten, en schreven we met heldere geesten -niet met behulp van die "crap uit de jaren negentig". Deze plaat wordt heel speciaal voor ons.'

'BE' is de opvolger van hun debuut 'Different Gear, Still Speeding' uit 2011, en komt uit op 10 juni. (JD)

'Second Bite of the Apple', de nieuwe Beady Eye-single, is een voorsmaakje van de nieuwe plaat die 'BE' zal heten. Artwork is van de hand van Harry Peccinotti, de man die achter erotische fotoshoots voor de befaamde Pirelli kalenders zit, terwijl de producing in banen werd geleid door Dave Sitek. 'De collaboratie met Sitek heeft iets in ons losgemaakt', zei Liam Gallagher in een interview. 'Hij is zonder twijfel de beste producer waarmee we ooit hebben samengewerkt, en heeft geen zier om regels. Bij het maken van het album gingen we rond de tafel zitten, en schreven we met heldere geesten -niet met behulp van die "crap uit de jaren negentig". Deze plaat wordt heel speciaal voor ons.' 'BE' is de opvolger van hun debuut 'Different Gear, Still Speeding' uit 2011, en komt uit op 10 juni. (JD)