Tijdens de tournee zal Brian Wilson het volledige album live brengen, aldus een mededeling. De concertreeks start op 26 maart in Nieuw-Zeeland. Vervolgens trekt Wilson via Australië, Japan, Groot-Brittannië en Spanje naar de Verenigde Staten. Er zijn geen Belgische optredens aangekondigd.

Volgens de LA Times zal een andere Beach Boy, gitarist-zanger Al Jardine, deel uitmaken van de groep, net als Blondie Chaplin, die in de jaren 70 enige tijd bij de Beach Boys optrad.

Rubber Soul

Pet Sounds wordt als het belangrijkste en meest invloedrijke album van The Beach Boys beschouwd. De band uit Californië brak er met de relatief eenvoudige en zorgeloze surfmuziek en schakelde over op songs met complexere arrangementen, harmonieuze samenzang en originele geluidseffecten. Volgens Wilson gebeurde dat in reactie op Rubber Soul, de plaat dieThe Beatles in 1965 uitbrachten.

Verschillende nummers op "Pet Sounds" - zoals "Wouldn't It Be Nice", "Sloop John B" en "God Only Knows" - groeiden uit tot klassiekers. Van "God Only Knows" verklaarde Paul McCartney dat het zijn favoriete poplied is.

(Belga/RR)

Tijdens de tournee zal Brian Wilson het volledige album live brengen, aldus een mededeling. De concertreeks start op 26 maart in Nieuw-Zeeland. Vervolgens trekt Wilson via Australië, Japan, Groot-Brittannië en Spanje naar de Verenigde Staten. Er zijn geen Belgische optredens aangekondigd. Volgens de LA Times zal een andere Beach Boy, gitarist-zanger Al Jardine, deel uitmaken van de groep, net als Blondie Chaplin, die in de jaren 70 enige tijd bij de Beach Boys optrad.Pet Sounds wordt als het belangrijkste en meest invloedrijke album van The Beach Boys beschouwd. De band uit Californië brak er met de relatief eenvoudige en zorgeloze surfmuziek en schakelde over op songs met complexere arrangementen, harmonieuze samenzang en originele geluidseffecten. Volgens Wilson gebeurde dat in reactie op Rubber Soul, de plaat dieThe Beatles in 1965 uitbrachten.Verschillende nummers op "Pet Sounds" - zoals "Wouldn't It Be Nice", "Sloop John B" en "God Only Knows" - groeiden uit tot klassiekers. Van "God Only Knows" verklaarde Paul McCartney dat het zijn favoriete poplied is.(Belga/RR)