Eerder bracht Hook al 'The Hacienda - How Not To Run a Club' uit, dat gaat over zijn werk als mede-eigenaar van de beruchte Britse nachtclub in Manchester. Op 1 oktober zal het nieuwe boek verschijnen, dat verwijst naar het gelijknamige album van Joy Division uit 1979.

Waarom Hook zijn verhaal naar buiten wil brengen, legt hij uit als volgt: 'Het is erg vreemd. Doorheen de jaren is Joy Division een belangrijk deel van de muziekcultuur geworden. Velen denken te weten wat er precies gebeurd is, maar ze vergissen zich.'

Anton Corbijn
In het verleden hebben heel wat mensen een poging ondernomen om de geschiedenis van de band weer te geven. Zo bracht de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn in 2007 nog de film 'Control' uit, gebaseerd op 'Touching from a Distance', een boek van Ian Curtis' echtgenote.

Toch zijn er volgens Hook weinigen in hun opzet geslaagd. 'Al wie ooit een boek of een film over Joy Division gemaakt heeft, kende er niets van, tenzij ze samen met ons in een busje of auto gezeten hadden. Ik, Barney, Steve, Ian, Rob, Twinny, Terry en Dave zijn de enigen die weten wat er echt is gebeurd.' (AVL)

Eerder bracht Hook al 'The Hacienda - How Not To Run a Club' uit, dat gaat over zijn werk als mede-eigenaar van de beruchte Britse nachtclub in Manchester. Op 1 oktober zal het nieuwe boek verschijnen, dat verwijst naar het gelijknamige album van Joy Division uit 1979. Waarom Hook zijn verhaal naar buiten wil brengen, legt hij uit als volgt: 'Het is erg vreemd. Doorheen de jaren is Joy Division een belangrijk deel van de muziekcultuur geworden. Velen denken te weten wat er precies gebeurd is, maar ze vergissen zich.' Anton Corbijn In het verleden hebben heel wat mensen een poging ondernomen om de geschiedenis van de band weer te geven. Zo bracht de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn in 2007 nog de film 'Control' uit, gebaseerd op 'Touching from a Distance', een boek van Ian Curtis' echtgenote. Toch zijn er volgens Hook weinigen in hun opzet geslaagd. 'Al wie ooit een boek of een film over Joy Division gemaakt heeft, kende er niets van, tenzij ze samen met ons in een busje of auto gezeten hadden. Ik, Barney, Steve, Ian, Rob, Twinny, Terry en Dave zijn de enigen die weten wat er echt is gebeurd.' (AVL)