In november 2008 liep Cheng lichte verwondingen op bij een auto-ongeval in Californië, maar hij geraakte ook in coma. Gaandeweg verbeterde zijn toestand, in zodanige mate dat hij in 2009 half bij bewustzijn kwam.

Onlangs kon hij desgevraagd al lichtjes zijn benen bewegen, aldus het rockmagazine. Zaterdag 13 arpil werd de muzikant naar de spoedafdeling gebracht alwaar hij overleed.

Cheng was eind jaren tachtig medeoprichter van de Deftones, die commercieel piekten in 2000 met het album "White pony" dat ook de hit "Change (In the House of Flies)" bevatte.

Na het auto-ongeval verving de band Cheng op de basgitaar door Sergio Vega, die op twee albums te horen was. Cheng speelde op de eerste vijf albums. (Belga/MS)

Bekijk de hit Change In he House of Flies uit 2000:

In november 2008 liep Cheng lichte verwondingen op bij een auto-ongeval in Californië, maar hij geraakte ook in coma. Gaandeweg verbeterde zijn toestand, in zodanige mate dat hij in 2009 half bij bewustzijn kwam. Onlangs kon hij desgevraagd al lichtjes zijn benen bewegen, aldus het rockmagazine. Zaterdag 13 arpil werd de muzikant naar de spoedafdeling gebracht alwaar hij overleed. Cheng was eind jaren tachtig medeoprichter van de Deftones, die commercieel piekten in 2000 met het album "White pony" dat ook de hit "Change (In the House of Flies)" bevatte. Na het auto-ongeval verving de band Cheng op de basgitaar door Sergio Vega, die op twee albums te horen was. Cheng speelde op de eerste vijf albums. (Belga/MS) Bekijk de hit Change In he House of Flies uit 2000: