Het exotische gehalte in het nieuwe, groovy nummer van het Britse dj-duo Basement Jaxx is hoog. Met funky bassen, flarden flamenco, salsa, Latin, en vooral veel ritme doet 'Mermaid Of Salinas' denken aan een zwoele party op het strand van Copacabana.

Het nummer is te horen op 'What A Difference Your Love Makes'. De EP telt vijf nummers - waaronder het eerder uitgebrachte titeltrack en 'Back 2 The Wild' - en ligt op 30 september in de winkelrekken. Het laatste studioalbum van Felix Buxton en Simon Ratcliffe, getiteld 'Zephyr', dateert al van 2009. (DB)

Het exotische gehalte in het nieuwe, groovy nummer van het Britse dj-duo Basement Jaxx is hoog. Met funky bassen, flarden flamenco, salsa, Latin, en vooral veel ritme doet 'Mermaid Of Salinas' denken aan een zwoele party op het strand van Copacabana.Het nummer is te horen op 'What A Difference Your Love Makes'. De EP telt vijf nummers - waaronder het eerder uitgebrachte titeltrack en 'Back 2 The Wild' - en ligt op 30 september in de winkelrekken. Het laatste studioalbum van Felix Buxton en Simon Ratcliffe, getiteld 'Zephyr', dateert al van 2009. (DB)