Keane brengt nog één album uit, een verzameling van hun beste songs, maar daarna gaan ze zich een tijdje concentreren op soloprojecten en zal het stil worden rond de Britse band.

'The Sun on Sunday' publiceerde een artikel waarin beweerd werd dat Keane zou splitsen. Na 16 jaar zouden de bandleden tijd willen voor hun eigen projecten. De woordvoerder van de band laat weten dat het allemaal niet zo erg is als men denkt, zo gaan de bandleden zich een tijd lang concentreren op hun eigen projecten, maar gaat de groep niet uit elkaar. Zo zal zanger Tom Chaplin proberen een solocarrière uit te bouwen en zal songschrijver Tim Rice-Oxley zich concentreren op het schrijven van nummers ook voor andere muzikanten. Zo schreef hij in het verleden al nummers voor onder meer Gwen Stefani en Kylie Minogue.

Het 'Best of'-album zal uitgebracht worden in november en zal verschillende meezingers van de groep bevatten. Daarna zal het een tijdje stiller worden rond de band. (LVR)

Keane brengt nog één album uit, een verzameling van hun beste songs, maar daarna gaan ze zich een tijdje concentreren op soloprojecten en zal het stil worden rond de Britse band. 'The Sun on Sunday' publiceerde een artikel waarin beweerd werd dat Keane zou splitsen. Na 16 jaar zouden de bandleden tijd willen voor hun eigen projecten. De woordvoerder van de band laat weten dat het allemaal niet zo erg is als men denkt, zo gaan de bandleden zich een tijd lang concentreren op hun eigen projecten, maar gaat de groep niet uit elkaar. Zo zal zanger Tom Chaplin proberen een solocarrière uit te bouwen en zal songschrijver Tim Rice-Oxley zich concentreren op het schrijven van nummers ook voor andere muzikanten. Zo schreef hij in het verleden al nummers voor onder meer Gwen Stefani en Kylie Minogue. Het 'Best of'-album zal uitgebracht worden in november en zal verschillende meezingers van de groep bevatten. Daarna zal het een tijdje stiller worden rond de band. (LVR)