De kernleden van de Canadese electroband Austra zijn Katie Stelmanis (stem), Maya Postepski (drum) en Dorian Wolf (basgitaar). Katie, hun leadzangeres, werd geschoold als operazangeres en haar krachtige stem gaat dan ook door merg en been.

Het debuutalbum van Austra, 'Feel it Break' zag het levenslicht in 2011 en werd genomineerd voor de Polaris Music Prize. De band zag de prijs naar Arcade Fire gaan, maar de nominatie leverde hen wel enige naambekendheid op. De Canadese band uit Toronto lanceerde een tweede plaat in juni 2013, 'Olympia', die eveneens goed onthaald werd door muziekcritici.

Hoewel het onbeleefd is om bands te vergelijken met elkaar, hebben we toch enigszins houvast nodig bij het beschrijven van een sound. Bij deze: Austra klinkt als een mix tussen The Knife, Fever Ray, Niki and the Dove, Zola Jesus, Bat for Lashes en een lugubere versie van Kate Bush. Maar dan compleet uniek natuurlijk.

Zangeres Katie en drumster Maya zijn openlijk gay en hoewel ze het niet van de daken schreeuwen, zien ze hun geaardheid toch als een belangrijk deel van hun persoonlijkheid. 'Ik ben in de eerste plaats een muzikante en in de tweede plaats lesbisch,' aldus Katie. 'Maar gay zijn, is een belangrijk onderdeel van wie ik ben en het beïnvloedt onze muziek absoluut. Ik zou graag willen erkend worden als iemand die interessante, experimentele muziek maakt en zichzelf ook identificeert als queer,' licht de zangeres toe.

Bekijk hieronder de nagelnieuwe videoclip voor 'Hurt Me Now', geregisseerd door indieregisseur M. Bash. Obscuur, psychedelisch, Lynchiaans en licht verontrustend, net zoals Austra zelf. (LP)

De kernleden van de Canadese electroband Austra zijn Katie Stelmanis (stem), Maya Postepski (drum) en Dorian Wolf (basgitaar). Katie, hun leadzangeres, werd geschoold als operazangeres en haar krachtige stem gaat dan ook door merg en been. Het debuutalbum van Austra, 'Feel it Break' zag het levenslicht in 2011 en werd genomineerd voor de Polaris Music Prize. De band zag de prijs naar Arcade Fire gaan, maar de nominatie leverde hen wel enige naambekendheid op. De Canadese band uit Toronto lanceerde een tweede plaat in juni 2013, 'Olympia', die eveneens goed onthaald werd door muziekcritici. Hoewel het onbeleefd is om bands te vergelijken met elkaar, hebben we toch enigszins houvast nodig bij het beschrijven van een sound. Bij deze: Austra klinkt als een mix tussen The Knife, Fever Ray, Niki and the Dove, Zola Jesus, Bat for Lashes en een lugubere versie van Kate Bush. Maar dan compleet uniek natuurlijk. Zangeres Katie en drumster Maya zijn openlijk gay en hoewel ze het niet van de daken schreeuwen, zien ze hun geaardheid toch als een belangrijk deel van hun persoonlijkheid. 'Ik ben in de eerste plaats een muzikante en in de tweede plaats lesbisch,' aldus Katie. 'Maar gay zijn, is een belangrijk onderdeel van wie ik ben en het beïnvloedt onze muziek absoluut. Ik zou graag willen erkend worden als iemand die interessante, experimentele muziek maakt en zichzelf ook identificeert als queer,' licht de zangeres toe. Bekijk hieronder de nagelnieuwe videoclip voor 'Hurt Me Now', geregisseerd door indieregisseur M. Bash. Obscuur, psychedelisch, Lynchiaans en licht verontrustend, net zoals Austra zelf. (LP)