Na een intensieve tour ter promotie van hun tweede album 'Rats' in 2013, trapt Balthazar 2014 af met een nieuwe single. 'Leipzig' kwam tot stand op de tourbus.

Balthazar gaf vorig jaar meer dan 120 concerten in binnen- en buitenland, waaronder enkele in het voorprogramma van Editors en Local Natives.

In 2014 volgt nog een korte Europese tournee, die hen onder andere in Polen, Tsjechië, Nederland, Frankrijk en Duitsland brengt. De band houdt ook nog halt in eigen land: op 20 en 21 februari in een telkens uitverkochte Brusselse Ancienne Belgique.

Daar zal naast het vertrouwde werk uit debuutalbum 'Applause' en opvolger 'Rats' ook een gloednieuwe single te horen zijn: 'Leipzig'. Die werd op tournee ingeblikt - u kunt wel raden waar -, en werd vandaag via de Facebook-pagina van Balthazar gelanceerd.

Met de single gaat ook een clip gepaard:

Na een intensieve tour ter promotie van hun tweede album 'Rats' in 2013, trapt Balthazar 2014 af met een nieuwe single. 'Leipzig' kwam tot stand op de tourbus.Balthazar gaf vorig jaar meer dan 120 concerten in binnen- en buitenland, waaronder enkele in het voorprogramma van Editors en Local Natives. In 2014 volgt nog een korte Europese tournee, die hen onder andere in Polen, Tsjechi√ę, Nederland, Frankrijk en Duitsland brengt. De band houdt ook nog halt in eigen land: op 20 en 21 februari in een telkens uitverkochte Brusselse Ancienne Belgique. Daar zal naast het vertrouwde werk uit debuutalbum 'Applause' en opvolger 'Rats' ook een gloednieuwe single te horen zijn: 'Leipzig'. Die werd op tournee ingeblikt - u kunt wel raden waar -, en werd vandaag via de Facebook-pagina van Balthazar gelanceerd. Met de single gaat ook een clip gepaard: