KURT VILE & THE VIOLATORS

Een stel songs waarop elektrische en akoestische gitaar, banjo en piano de boventoon voeren: op zesde worp B'lieve I'm Goin Down... zorgt de Amerikaanse slacker Kurt Vile niet zozeer voor verrassingen, maar gelukkig wel weer voor kwaliteit. In de AB komen The Violators z'n muziek (pretty) pimpen.

1/11, AB, Brussel

CHANTAL ACDA

De naar Antwerpen uitgeweken Nederlandse Chantal Acda versterkte ooit de rangen van Isbells en Marble Sounds, en ze mag Peter Broderick en Nils Frahm tot haar intieme kring rekenen. Maar ze is ook perfect in staat haar eigen boontjes te doppen, zo bevestigde ze onlangs op tweede plaat The Sparkle In Our Flaws. Enig mooi, ook live.

1/11, AB, Brussel; 2/11, Minard, Gent; 4/11, STUK, Leuven; 5/11, CC Hasselt; 8/11, De Studio, Antwerpen; 14/11, 4AD, Diksmuide

STADT

Jazzrock, 't is een vies woord. Maar Stadt - doorwinterde Gentenaars met een Nederlandse opperbevelhebber, Fulco Ottervanger - doet de term toch alle eer aan. Check de psychedelische nieuweling Escalators, en u zal het wellicht met ons eens zijn: Stadt is de beste Gentse band van dit moment. De rest is parking.

1/11, AB, Brussel; 6/11, De Roma, Antwerpen; 7/11, N9, Eeklo; 25/11, Muziekodroom, Hasselt; 17/12, Handelsbeurs, Gent

BEACH HOUSE

Victoria Legrand en Alex Scully brachten twee albums uit in even veel maanden tijd: de ietwat bittere pil Depression Cherry en het meer gevarieerde antigif Thank Your Lucky Stars. Stof genoeg voor een spannend concert!

3/11, AB, Brussel

FATHER JOHN MISTY

Op de jongste Pukkelpopeditie was Josh 'Father John Misty' Tillman niet bepaald goedgeluimd - hij had blijkbaar geen eetbonnetjes gekregen, zo vernam onze recensent uit goede bron. Laat ons bidden dat onze Vader er straks in de AB wél zin in heeft, en een dolkomische indiefolkshow zal uw deel zijn.

10/11, AB, Brussel

TITUS ANDRONICUS

Een punkrockopera van ruim 90 minuten, bestaande uit 29 songs, dat is The Most Lamentable Tragedy van Titus Andronicus - niet toevallig genoemd naar de meest opgefokte der Shakespeare-tragedies. U weet waar u aan toe bent, daar in Opwijk.

19/11, Nijdrop, Opwijk

JAAKKO EINO KALEVI

Synthpoptroubadour Jaakko Eino Kalevi heeft het de jongste jaren van deeltijds tramchauffeur in Helsinki tot poulain van Domino's sublabel Weird World geschopt. Op zijn recente langspeler, met één van The War On Drugs' engineers achter de mixtafel, klinkt hij als de Finse Sébastien Tellier en Air. Møøi!

24/11, Botanique, Brussel

RAKETKANON

Op Pukkelpop legden Pieter-Paul Devos en zijn noiserockgeschut Raketkanon, wier laatste worp in Chicago opgenomen werd onder auspiciën van Steve Albini, een bom onder de Wablieftent. Begin december moet de AB eraan geloven. U weze gewapend!

4/12, AB, Brussel

WILLIS EARL BEAL

Weemoed troef bij Willis Earl Beals vorige doortocht in Brussel in 2013. Zijn gemoed zal er twee jaar, een afgesprongen platendeal, een stukgelopen huwelijk en een nieuwe plaat (Noctunes) later niet beter op geworden zijn, maar het levert wél altijd aardige concerten op.

14/12, Botanique, Brussel

PEACHES

Lang geleden dat Merrill Nisker haar teaches of Peaches nog eens in ons land kwam doceren, maar op 18 december mag ze Autumn Falls voor gesloten verklaren met de hardcore technorock uit haar jongste cd Rub. Free drink tickets voor iedereen!

18/12, Botanique, Brussel

Een stel songs waarop elektrische en akoestische gitaar, banjo en piano de boventoon voeren: op zesde worp B'lieve I'm Goin Down... zorgt de Amerikaanse slacker Kurt Vile niet zozeer voor verrassingen, maar gelukkig wel weer voor kwaliteit. In de AB komen The Violators z'n muziek (pretty) pimpen. De naar Antwerpen uitgeweken Nederlandse Chantal Acda versterkte ooit de rangen van Isbells en Marble Sounds, en ze mag Peter Broderick en Nils Frahm tot haar intieme kring rekenen. Maar ze is ook perfect in staat haar eigen boontjes te doppen, zo bevestigde ze onlangs op tweede plaat The Sparkle In Our Flaws. Enig mooi, ook live. Jazzrock, 't is een vies woord. Maar Stadt - doorwinterde Gentenaars met een Nederlandse opperbevelhebber, Fulco Ottervanger - doet de term toch alle eer aan. Check de psychedelische nieuweling Escalators, en u zal het wellicht met ons eens zijn: Stadt is de beste Gentse band van dit moment. De rest is parking. BEACH HOUSE Victoria Legrand en Alex Scully brachten twee albums uit in even veel maanden tijd: de ietwat bittere pil Depression Cherry en het meer gevarieerde antigif Thank Your Lucky Stars. Stof genoeg voor een spannend concert!Op de jongste Pukkelpopeditie was Josh 'Father John Misty' Tillman niet bepaald goedgeluimd - hij had blijkbaar geen eetbonnetjes gekregen, zo vernam onze recensent uit goede bron. Laat ons bidden dat onze Vader er straks in de AB wél zin in heeft, en een dolkomische indiefolkshow zal uw deel zijn. Een punkrockopera van ruim 90 minuten, bestaande uit 29 songs, dat is The Most Lamentable Tragedy van Titus Andronicus - niet toevallig genoemd naar de meest opgefokte der Shakespeare-tragedies. U weet waar u aan toe bent, daar in Opwijk. Synthpoptroubadour Jaakko Eino Kalevi heeft het de jongste jaren van deeltijds tramchauffeur in Helsinki tot poulain van Domino's sublabel Weird World geschopt. Op zijn recente langspeler, met één van The War On Drugs' engineers achter de mixtafel, klinkt hij als de Finse Sébastien Tellier en Air. Møøi! Op Pukkelpop legden Pieter-Paul Devos en zijn noiserockgeschut Raketkanon, wier laatste worp in Chicago opgenomen werd onder auspiciën van Steve Albini, een bom onder de Wablieftent. Begin december moet de AB eraan geloven. U weze gewapend! Weemoed troef bij Willis Earl Beals vorige doortocht in Brussel in 2013. Zijn gemoed zal er twee jaar, een afgesprongen platendeal, een stukgelopen huwelijk en een nieuwe plaat (Noctunes) later niet beter op geworden zijn, maar het levert wél altijd aardige concerten op. Lang geleden dat Merrill Nisker haar teaches of Peaches nog eens in ons land kwam doceren, maar op 18 december mag ze Autumn Falls voor gesloten verklaren met de hardcore technorock uit haar jongste cd Rub. Free drink tickets voor iedereen!