The XX kwam in 2009 volledig uit het niets de muziekcharts binnen met Chrystalised. Dit creëerde zo'n gigantische hype dat de Londense jongelingen meteen de bekendheid in werden gekatapulteerd. The XX werd in één jaar tijd een begrip, en al moet de groep live nog wat rijpen, met XX maakte het drietal Romy Madley Croft, Oliver Sim en Jamie Smith (toetsenspeelster Baria Qureshi verliet onlangs de band) een bom van een debuutplaat.

Andere helden van deze tijd zijn Yacht, het experimentele duo Khaela Maricich en Jona Bechtolt. Bekend voor hun speelvolle blends tussen elektronica, percussie en allerhande gekke geluiden maakte van hen een veelgevraagde act, al zijn die minder gehypet dan bijvoorbeeld The XX.

Yacht heeft een nieuwe single, The Afterlife. Daarop vergrepen een handvol bands zich aan Yacht-tracks, waaronder -hoe raadt u het- ook The XX. Beluister hier de dubsteppy remix van The XX, en laat ons vooral weten wat u er van vindt.

Yacht: The Afterlife Elisah Vandaele

The XX kwam in 2009 volledig uit het niets de muziekcharts binnen met Chrystalised. Dit creëerde zo'n gigantische hype dat de Londense jongelingen meteen de bekendheid in werden gekatapulteerd. The XX werd in één jaar tijd een begrip, en al moet de groep live nog wat rijpen, met XX maakte het drietal Romy Madley Croft, Oliver Sim en Jamie Smith (toetsenspeelster Baria Qureshi verliet onlangs de band) een bom van een debuutplaat. Andere helden van deze tijd zijn Yacht, het experimentele duo Khaela Maricich en Jona Bechtolt. Bekend voor hun speelvolle blends tussen elektronica, percussie en allerhande gekke geluiden maakte van hen een veelgevraagde act, al zijn die minder gehypet dan bijvoorbeeld The XX. Yacht heeft een nieuwe single, The Afterlife. Daarop vergrepen een handvol bands zich aan Yacht-tracks, waaronder -hoe raadt u het- ook The XX. Beluister hier de dubsteppy remix van The XX, en laat ons vooral weten wat u er van vindt. Yacht: The Afterlife Elisah Vandaele