Hendrik Willemyns en John Roan, de harde kern van Arsenal, komt terug met een nieuw album, en die zou als vanouds veelzijdig en iets anders dan de voorgangers moeten klinken. 'We willen groeien en dat kan alleen als we zonder complexen of taboes onze eigen intuïtie volgen. Jezelf beperkingen opleggen kan nuttig zijn, maar niet als het is om tegemoet te komen aan wat van je verwacht wordt. We willen andere verhalen vertellen, niet in herhaling vallen', klinkt het in een persbericht.

Het laatste album van Arsenal 'Lokemo' dateert van 2011, het jaar dat het producersduo vijf keer de Ancienne Belgique uitverkocht en als headliner op Rock Werchter stond. Voor hun vijfde langspeler is het nog wachten tot maart. Maar de band kondigt meteen een eerste concert aan, op zaterdag 19 april in de Antwerpse Lotto Arena. Gezien hun uitstekende livereputatie, is de kans groot dat het daar opnieuw een aardig feestje wordt. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 8 november, om 14u. (DB)

Hendrik Willemyns en John Roan, de harde kern van Arsenal, komt terug met een nieuw album, en die zou als vanouds veelzijdig en iets anders dan de voorgangers moeten klinken. 'We willen groeien en dat kan alleen als we zonder complexen of taboes onze eigen intuïtie volgen. Jezelf beperkingen opleggen kan nuttig zijn, maar niet als het is om tegemoet te komen aan wat van je verwacht wordt. We willen andere verhalen vertellen, niet in herhaling vallen', klinkt het in een persbericht. Het laatste album van Arsenal 'Lokemo' dateert van 2011, het jaar dat het producersduo vijf keer de Ancienne Belgique uitverkocht en als headliner op Rock Werchter stond. Voor hun vijfde langspeler is het nog wachten tot maart. Maar de band kondigt meteen een eerste concert aan, op zaterdag 19 april in de Antwerpse Lotto Arena. Gezien hun uitstekende livereputatie, is de kans groot dat het daar opnieuw een aardig feestje wordt. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 8 november, om 14u. (DB)