Op hun vorige album 'Suck It And See' stonden al enkele sterke nummers en ook in de nieuwe single 'R U Mine' zijn de stevige gitaarlijnen goed vertegenwoordigd.

'We voelen ons het best bij de zware nummers van 'Suck It And See,' zegt frontman Alex Turner in het interview, 'de zachtere nummers zijn ook oké, maar ik weet niet of we in die stijl nog veel dingen kunnen brengen'.

Daarnaast hoopt Turner dat het nieuwe album opgenomen wordt in Sheffield, de thuisstad van de band. 'Ik heb een hele tijd in New York gewoond, waar ik veel nummers in mijn eentje geschreven heb en alleen maar een akoestische gitaar bij de hand had.'

Meestal gaan de Arctic Monkeys op een heel andere manier te werk. 'We duiken met z'n allen de repetitieruimte in en proberen nieuwe dingen uit. Door de omstandigheden hebben we voor het vorige album onze werkwijze moeten aanpassen. Daarom zou het leuk zijn deze nieuwe plaat in Sheffield te kunnen maken.' (AVL)

Op hun vorige album 'Suck It And See' stonden al enkele sterke nummers en ook in de nieuwe single 'R U Mine' zijn de stevige gitaarlijnen goed vertegenwoordigd.'We voelen ons het best bij de zware nummers van 'Suck It And See,' zegt frontman Alex Turner in het interview, 'de zachtere nummers zijn ook oké, maar ik weet niet of we in die stijl nog veel dingen kunnen brengen'.Daarnaast hoopt Turner dat het nieuwe album opgenomen wordt in Sheffield, de thuisstad van de band. 'Ik heb een hele tijd in New York gewoond, waar ik veel nummers in mijn eentje geschreven heb en alleen maar een akoestische gitaar bij de hand had.'Meestal gaan de Arctic Monkeys op een heel andere manier te werk. 'We duiken met z'n allen de repetitieruimte in en proberen nieuwe dingen uit. Door de omstandigheden hebben we voor het vorige album onze werkwijze moeten aanpassen. Daarom zou het leuk zijn deze nieuwe plaat in Sheffield te kunnen maken.' (AVL)