Arcade Fire is momenteel bezig met de opnames voor de opvolger van 'Suburbs' uit 2010. De band heeft daarvoor zijn intrek genomen in de studio van het label DFA Records, opgestart door onder andere James Murphy. Het label meldde op Twitter: 'Arcade Fire is nog altijd bij DFA! Dit album gaat geweldig klinken!".

Het is niet de eerste keer dat de twee bands met mekaar samenwerken. LCD Soundsystem begeleidde de Canadezen al op de 'Big Day Out'-tour van 2008 en als wederdienst speelde Arcade Fire mee als gastmuzikanten op het afscheidsconcert van hun Amerikaanse vriend.

De hulp van DFA kwam Arcade Fire goed van pas, want de groep heeft onlangs zijn vaste studio op de markt moeten zetten. Het dak van de tot opnamestudio omgebouwde kerk, waar zowel de albums 'Neon Bible' als 'Suburbs' werden opgenomen, stond namelijk op instorten. Het gebouw in Quebec werd ook al gebruikt door andere muzikanten zoals Beirut en Owen Pallett. (XVdL)

LCD Soundsystem - Daft Punk Is Playing In My House

Arcade Fire is momenteel bezig met de opnames voor de opvolger van 'Suburbs' uit 2010. De band heeft daarvoor zijn intrek genomen in de studio van het label DFA Records, opgestart door onder andere James Murphy. Het label meldde op Twitter: 'Arcade Fire is nog altijd bij DFA! Dit album gaat geweldig klinken!". Het is niet de eerste keer dat de twee bands met mekaar samenwerken. LCD Soundsystem begeleidde de Canadezen al op de 'Big Day Out'-tour van 2008 en als wederdienst speelde Arcade Fire mee als gastmuzikanten op het afscheidsconcert van hun Amerikaanse vriend. De hulp van DFA kwam Arcade Fire goed van pas, want de groep heeft onlangs zijn vaste studio op de markt moeten zetten. Het dak van de tot opnamestudio omgebouwde kerk, waar zowel de albums 'Neon Bible' als 'Suburbs' werden opgenomen, stond namelijk op instorten. Het gebouw in Quebec werd ook al gebruikt door andere muzikanten zoals Beirut en Owen Pallett. (XVdL) LCD Soundsystem - Daft Punk Is Playing In My House