'The Suburbs', het derde album van Arcade Fire is een teruggreep naar de jeugdjaren van de gebroeders Butler - frontman Win en multi-instrumentalist Will - in Houston, Texas. Om de nostalgische sfeer van hun plaat door te trekken hebben de Canadese Indierockers een door Chris Milk geregisseerd filmexperiment bij de single 'We Used To Wait' gelanceerd. Via de site TheWildernessDowntown kunnen gebruikers op de tonen van 'We Used To Wait ' in gedachten terugkeren naar hun geboorteplaats. Hierbij maakte de band inventief gebruik van het Google Chrome systeem.

Werkwijze: open een browser - bij voorkeur Google Chrome, surf vervolgens naar TheWildernessDowntown.com en geef het adres in van de woning waar je grootgebracht bent. Naast een venster waarin een jongen op de tonen van 'We Used To Wait' door een buitenwijk loopt, openen zich satellietbeelden van jouw (voormalige) huis. En als Win Butler "I'm gonna write a letter to my true love" fraseert, wordt je gevraagd om een nostalgisch berichtje te schrijven, geadresseerd aan je jongere zelve. Vernuftig gedaan!

Filmmaker Terry Gilliam regisseerde onlangs een webcast voor Arcade Fire. Bekijk hier een live-uitvoering van 'We Used To Wait' uit die webcast:

Michael Ilegems

'The Suburbs', het derde album van Arcade Fire is een teruggreep naar de jeugdjaren van de gebroeders Butler - frontman Win en multi-instrumentalist Will - in Houston, Texas. Om de nostalgische sfeer van hun plaat door te trekken hebben de Canadese Indierockers een door Chris Milk geregisseerd filmexperiment bij de single 'We Used To Wait' gelanceerd. Via de site TheWildernessDowntown kunnen gebruikers op de tonen van 'We Used To Wait ' in gedachten terugkeren naar hun geboorteplaats. Hierbij maakte de band inventief gebruik van het Google Chrome systeem. Werkwijze: open een browser - bij voorkeur Google Chrome, surf vervolgens naar TheWildernessDowntown.com en geef het adres in van de woning waar je grootgebracht bent. Naast een venster waarin een jongen op de tonen van 'We Used To Wait' door een buitenwijk loopt, openen zich satellietbeelden van jouw (voormalige) huis. En als Win Butler "I'm gonna write a letter to my true love" fraseert, wordt je gevraagd om een nostalgisch berichtje te schrijven, geadresseerd aan je jongere zelve. Vernuftig gedaan! Filmmaker Terry Gilliam regisseerde onlangs een webcast voor Arcade Fire. Bekijk hier een live-uitvoering van 'We Used To Wait' uit die webcast:Michael Ilegems