Het zijn boeiende tijden voor fans van Antony & The Johnsons. In oktober brengt de groep rond de androgyne Antony Hegarty een nieuwe studioplaat - waar onder meer ook Björk op te horen zal zijn - én een hardcoverboek uit, en als voorproefje verschijnt eind deze maand al een EP genaamd 'Thank You For Your Love'.

Op die EP zullen naast drie nieuwe nummers - waaronder een B-kant van 'The Crying Light', het vorige studioalbum van Antony - ook herwerkte versies van Bob Dylans 'Pressing On' en John Lennons 'Imagine' prijken. Fragmenten kan je hier beluisteren.

Hiermee doet Antony zijn kunstje van twee jaar geleden over. Toen verscheen de EP 'Another World' als voorsmaakje op 'The Crying Light'.

Het is bovendien niet de eerste keer dat hij aan de slag gaat met een Dylan-nummer. In 2007 coverde hij 'Knocking On Heavens Door' op sublieme wijze, voor de biopic 'I'm Not There'. Zijn versie klinkt zo:

Michael Ilegems

Het zijn boeiende tijden voor fans van Antony & The Johnsons. In oktober brengt de groep rond de androgyne Antony Hegarty een nieuwe studioplaat - waar onder meer ook Björk op te horen zal zijn - én een hardcoverboek uit, en als voorproefje verschijnt eind deze maand al een EP genaamd 'Thank You For Your Love'. Op die EP zullen naast drie nieuwe nummers - waaronder een B-kant van 'The Crying Light', het vorige studioalbum van Antony - ook herwerkte versies van Bob Dylans 'Pressing On' en John Lennons 'Imagine' prijken. Fragmenten kan je hier beluisteren. Hiermee doet Antony zijn kunstje van twee jaar geleden over. Toen verscheen de EP 'Another World' als voorsmaakje op 'The Crying Light'. Het is bovendien niet de eerste keer dat hij aan de slag gaat met een Dylan-nummer. In 2007 coverde hij 'Knocking On Heavens Door' op sublieme wijze, voor de biopic 'I'm Not There'. Zijn versie klinkt zo: Michael Ilegems