Het Nederlandse muziekfestival Down The Rabbit Hole wist een zeldzaam optreden en een opmerkelijke gast te strikken. Niemand minder dan Anohni zal deze zomer op het podium verschijnen. De zangeres, beter bekend als transgender Antony Hegarty van Antony and the Johnsons, werkt onder haar eigen naam aan het project 'Hopelessness', in samenwerking met producers Oneohtrix Point Never en Hudson Mohawke. Haar single '4 Degrees' is al een tijdje gereleaset, de dance-/popplaat volgt vermoedelijk in april.

Anohni werd eerder genomineerd voor een Oscar. Haar nummer 'Manta Ray' uit de documentaire 'Racing Extinction' maakt zondag kans op het gouden beeldje voor 'Best Original Song'. Hiermee is de zangeres de eerste transgender in dertig jaar die genomineerd werd voor een Academy Award. (JL)

Wie interesse heeft om Anohni live aan het werk te zien, zakt deze zomer beter af naar Down The Rabbit Hole in het Nederlandse Beuningen. De derde editie van het festival vindt plaats van 24 tot en met 26 juni en heeft op de affiche onder meer The National en PJ Harvey staan. Meer informatie vindt u op de site van het festival.

Het Nederlandse muziekfestival Down The Rabbit Hole wist een zeldzaam optreden en een opmerkelijke gast te strikken. Niemand minder dan Anohni zal deze zomer op het podium verschijnen. De zangeres, beter bekend als transgender Antony Hegarty van Antony and the Johnsons, werkt onder haar eigen naam aan het project 'Hopelessness', in samenwerking met producers Oneohtrix Point Never en Hudson Mohawke. Haar single '4 Degrees' is al een tijdje gereleaset, de dance-/popplaat volgt vermoedelijk in april. Anohni werd eerder genomineerd voor een Oscar. Haar nummer 'Manta Ray' uit de documentaire 'Racing Extinction' maakt zondag kans op het gouden beeldje voor 'Best Original Song'. Hiermee is de zangeres de eerste transgender in dertig jaar die genomineerd werd voor een Academy Award. (JL)