Volgens het Gentse stadsbestuur zal An Pierlé in haar functie als stadscomponist in verschillende muzikale samenwerkingsverbanden een grote meerwaarde betekenen voor de muzikale uitstraling van Gent. De aanstelling komt er op advies van de vzw Gent Unesco Muziekstad.

An Pierlé werd in juli 2011 al samen met Gabriel Rios en Dick Van der Harst door Gent uitgezonden naar Bologna, in het kader van Ghent Unesco Creative City of Music.

Ze verwierf in 1996 bekendheid met haar deelname aan Humo's Rock Rally. Sindsdien bracht ze twee soloalbums en twee albums met haar band White Velvet uit. Intussen werkt de zangeres aan een nieuw soloalbum.

Gent stelt afwisselend stadsdichters en stadscomponisten aan. (Belga/DB)

Volgens het Gentse stadsbestuur zal An Pierlé in haar functie als stadscomponist in verschillende muzikale samenwerkingsverbanden een grote meerwaarde betekenen voor de muzikale uitstraling van Gent. De aanstelling komt er op advies van de vzw Gent Unesco Muziekstad. An Pierlé werd in juli 2011 al samen met Gabriel Rios en Dick Van der Harst door Gent uitgezonden naar Bologna, in het kader van Ghent Unesco Creative City of Music. Ze verwierf in 1996 bekendheid met haar deelname aan Humo's Rock Rally. Sindsdien bracht ze twee soloalbums en twee albums met haar band White Velvet uit. Intussen werkt de zangeres aan een nieuw soloalbum. Gent stelt afwisselend stadsdichters en stadscomponisten aan. (Belga/DB)