Op 23 maart 2011 dook de Britse Amy Winehouse met de 85-jarige soulzanger Tony Bennett in de befaamde Abbey Road Studio's in Londen om het duet Body and Soul op te nemen. Het zou Amy's laatste nummer worden. Exact vier maanden later sterft Winehouse in haar appartement in Camden. Vandaag, op haar verjaardag, wordt het duet wereldwijd op de radio's gedraaid.

In het filmpje is te zien hoe de Britse zangeres haar ware zangtalent nog eens bovenhaalt onder begeleiding van de Amerikaanse soulzanger: Tony Bennett. Samen nemen ze het duet Body & Soul op, het favoriete lied van Amy's vader Mitchell. De oorspronkelijke versie van het jazznummer werd in 1930 geschreven door Edward Heyman, Robert Sour en Frank Eyton. De song werd al honderden keren gecoverd door onder meer door Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en Billie Holiday.

Tussen de opnames door geeft Amy tekst en uitleg bij het nummer. Ze oogt bijzonder gezond, gezien het feit dat ze iets later in haar appartement op 23 juli 2011, hoogstwaarschijnlijk ten gevolge van haar alcohol- en drugsverslaving, het loodje legt. Body & Soul zal op 14 september worden uitgebracht. Op die dag zou ze 28 jaar geworden zijn. De opbrengst van de verkoop zou integraal aan het door haar familie opgericht goeddoelorganisatie Amy Winehouse Foundation worden gedoneerd.

Tony Bennett werkte aan een album dat Duets II zou gaan heten. Voor deze plaat zong hij samen met Lady Gaga, Mariah Carey, Michael Bublé, Aretha Franklin en Andrea Bocelli. Duets II ligt vanaf 16 september in de winkel. (JH)

Hieronder het voorsmaakje uit de Abbey Road Studio's.

Op 23 maart 2011 dook de Britse Amy Winehouse met de 85-jarige soulzanger Tony Bennett in de befaamde Abbey Road Studio's in Londen om het duet Body and Soul op te nemen. Het zou Amy's laatste nummer worden. Exact vier maanden later sterft Winehouse in haar appartement in Camden. Vandaag, op haar verjaardag, wordt het duet wereldwijd op de radio's gedraaid. In het filmpje is te zien hoe de Britse zangeres haar ware zangtalent nog eens bovenhaalt onder begeleiding van de Amerikaanse soulzanger: Tony Bennett. Samen nemen ze het duet Body & Soul op, het favoriete lied van Amy's vader Mitchell. De oorspronkelijke versie van het jazznummer werd in 1930 geschreven door Edward Heyman, Robert Sour en Frank Eyton. De song werd al honderden keren gecoverd door onder meer door Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en Billie Holiday. Tussen de opnames door geeft Amy tekst en uitleg bij het nummer. Ze oogt bijzonder gezond, gezien het feit dat ze iets later in haar appartement op 23 juli 2011, hoogstwaarschijnlijk ten gevolge van haar alcohol- en drugsverslaving, het loodje legt. Body & Soul zal op 14 september worden uitgebracht. Op die dag zou ze 28 jaar geworden zijn. De opbrengst van de verkoop zou integraal aan het door haar familie opgericht goeddoelorganisatie Amy Winehouse Foundation worden gedoneerd. Tony Bennett werkte aan een album dat Duets II zou gaan heten. Voor deze plaat zong hij samen met Lady Gaga, Mariah Carey, Michael Bublé, Aretha Franklin en Andrea Bocelli. Duets II ligt vanaf 16 september in de winkel. (JH) Hieronder het voorsmaakje uit de Abbey Road Studio's.