De Amerikaanse zangeres Ronnie Gilbert, die lid was van de legendarische folkgroep The Weavers, rond Pete Seeger, is overleden. Ze stierf afgelopen weekend in Mill Valley, in Californië. Dat berichtte de krant New York Times zondag. De muzikante werd 88 jaar.

The Weavers werden bekend door liedjes als "If I Had a Hammer", "Good Night Irene" en "Wimoweh". Vanwege hun linksliberale oriëntatie en politieke activisme lag de groep in de jaren 50 vaak in conflict met de Amerikaanse autoriteiten. In 2006 kreeg de groep een Grammy Award voor hun levenswerk. (Belga/DB)

De Amerikaanse zangeres Ronnie Gilbert, die lid was van de legendarische folkgroep The Weavers, rond Pete Seeger, is overleden. Ze stierf afgelopen weekend in Mill Valley, in Californië. Dat berichtte de krant New York Times zondag. De muzikante werd 88 jaar. The Weavers werden bekend door liedjes als "If I Had a Hammer", "Good Night Irene" en "Wimoweh". Vanwege hun linksliberale oriëntatie en politieke activisme lag de groep in de jaren 50 vaak in conflict met de Amerikaanse autoriteiten. In 2006 kreeg de groep een Grammy Award voor hun levenswerk. (Belga/DB)