Priests - J.J.

Nihilistische rock-'n-rollpret voor fans van vroege Pretenders, Blondie, The Raincoats, Bikini Kill, Courtney Barnett en ander vrouwvolk met haar op de tanden: Priests, uit Washington D.C., aangevoerd door de blonde furie Katie Alice Greer. 'I can't believe I always had such awful taste', gromt ze op dit aperitief bij hun debuutalbum Nothing Feels Natural, en ze heeft het niet over haar pumps.

Wiley feat. Devlin - Bring Them All/Holy Grime

De peetvader van de grimescene haalt nog eens uit, in de aanloop naar wat z'n elfde (!) album moet worden, toepasselijke Godfather getiteld. Epische beats, razendsnelle rhymes, karrevrachten bravoure: er zit nog geen sleet op de oude rot.

Lance Skiiiwalker - Lover's Lane

De vreemde eend in de bijt van Top Dawg Entertainment, het label waar Kendrick Lamar en zijn beste buddies thuis zijn: Lance Skiiiwalker, een Questlove-lookalike met een aparte kijk op r&b. Tijdens Lover's Lane loopt hij een serieus blauwtje, en bijna tegen een blauwe boon aan.

Julia Jacklin - Small Talk

Nieuw aan het firmament 'americana-zangeressen met scherpe pen': Julia Jacklin uit Nieuw-Zeeland (zie foto). Naar eigen zeggen leerde ze 'brutaal zijn met woorden van Fiona Apple, scherp zijn op gitaar van Anna Calvi, en dat interpretatie boven techniek staat van Angel Olsen'. Small Talk, met de fijne zinsnede 'I'll swear I dress cooler if you just go home with me / But you're too young to be, a lover to me', staat op haar album Don't Let The Kids Win. Op 30 oktober speelt ze het voorprogramma van Whitney in de AB.

Foxygen - America

Kijk wie hier terug is! Het losgeslagen duo Foxygen, met hun eerste teken van leven anderhalf jaar na hun 'vaarwelstournee'. Is het een vroeg kerstlied? Een protestsong? Of een poging tot het winnen van de wisselbeker 'meest bombastische, van de pot gerukte single van de week'? Die laatste hebben ze, samen met dat 34 man sterke orkest in de rug, alvast op zak!

Jonas Boel

Priests - J.J.Nihilistische rock-'n-rollpret voor fans van vroege Pretenders, Blondie, The Raincoats, Bikini Kill, Courtney Barnett en ander vrouwvolk met haar op de tanden: Priests, uit Washington D.C., aangevoerd door de blonde furie Katie Alice Greer. 'I can't believe I always had such awful taste', gromt ze op dit aperitief bij hun debuutalbum Nothing Feels Natural, en ze heeft het niet over haar pumps. Wiley feat. Devlin - Bring Them All/Holy GrimeDe peetvader van de grimescene haalt nog eens uit, in de aanloop naar wat z'n elfde (!) album moet worden, toepasselijke Godfather getiteld. Epische beats, razendsnelle rhymes, karrevrachten bravoure: er zit nog geen sleet op de oude rot. Lance Skiiiwalker - Lover's LaneDe vreemde eend in de bijt van Top Dawg Entertainment, het label waar Kendrick Lamar en zijn beste buddies thuis zijn: Lance Skiiiwalker, een Questlove-lookalike met een aparte kijk op r&b. Tijdens Lover's Lane loopt hij een serieus blauwtje, en bijna tegen een blauwe boon aan. Julia Jacklin - Small Talk Nieuw aan het firmament 'americana-zangeressen met scherpe pen': Julia Jacklin uit Nieuw-Zeeland (zie foto). Naar eigen zeggen leerde ze 'brutaal zijn met woorden van Fiona Apple, scherp zijn op gitaar van Anna Calvi, en dat interpretatie boven techniek staat van Angel Olsen'. Small Talk, met de fijne zinsnede 'I'll swear I dress cooler if you just go home with me / But you're too young to be, a lover to me', staat op haar album Don't Let The Kids Win. Op 30 oktober speelt ze het voorprogramma van Whitney in de AB.Foxygen - AmericaKijk wie hier terug is! Het losgeslagen duo Foxygen, met hun eerste teken van leven anderhalf jaar na hun 'vaarwelstournee'. Is het een vroeg kerstlied? Een protestsong? Of een poging tot het winnen van de wisselbeker 'meest bombastische, van de pot gerukte single van de week'? Die laatste hebben ze, samen met dat 34 man sterke orkest in de rug, alvast op zak!Jonas Boel