'This is all yours' is de eerste release van Alt-J sinds bassist Gwil Sainsbury zijn vertrek aankondigde. Met hun eerste album 'An awesome wave' wonnen ze de prestigieuze Mercury Prize. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste album uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Tijdens de Ivor Novello Awards in 2013, die 'songwriting' en 'composing' belonen, werd 'An awesome wave' als album van het jaar bekroond. Er gingen 3 miljoen exemplaren over de toonbank. Het album bevat nummers als "Matilda"/"Fitzpleasure", "Breezeblocks" and "Tessellate".

Alt-J maakte reeds de tracklist van het tweede album bekend:

'Intro'
'Arrival In Nara'
'Nara'
'Every Other Freckle'
'Left Hand Free'
'Garden Of England'
'Choice Kingdom'
'Hunger Of The Pine'
'Warm Foothills'
'The Gospel Of John Hurt'
'Pusher'
'Bloodflood Pt II'
'Leaving Nara'

Het trio kondigde ook een concertreeks van 6 optredens in het Verenigd Koninkrijk en Ierland aan.

Δ
De Britse indierockband werd in 2007 opgericht in Leeds. Het kwartet bestond toen uit Gwil Sainsbury (gitarist / bassist), Joe Newman (gitaar / zang), Gus Unger-Hamilton (keyboards) en Thom Green (drums) die elkaar leerden kennen aan de universiteit van Leeds.

Het symbool van de band Δ wordt niet als 'delta' maar als 'alt-j' uitgesproken, de toetsencombinatie op een Apple-computer om de Griekse letter delta te vormen. "In wiskundige vergelijkingen wordt het teken gebruikt om veranderingen van natuurkundige grootheden aan te duiden", deelde Gwil Sainsbury mee. De band koos voor deze naam omdat de leden op een keerpunt in hun leven stonden.

Alt-J verwerkt het symbool op alle coverafbeelding van albums en singles. Zo lijkt bijvoorbeeld de vorm van de rots op 'Matilda/Fitzpleasure' op een delta, bij 'Tessellate' staat een delta op de vleugel van het vliegtuig en op de cover van 'Something Good' staan de planten in de vorm van een deltateken. (AD)

'This is all yours' is de eerste release van Alt-J sinds bassist Gwil Sainsbury zijn vertrek aankondigde. Met hun eerste album 'An awesome wave' wonnen ze de prestigieuze Mercury Prize. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste album uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Tijdens de Ivor Novello Awards in 2013, die 'songwriting' en 'composing' belonen, werd 'An awesome wave' als album van het jaar bekroond. Er gingen 3 miljoen exemplaren over de toonbank. Het album bevat nummers als "Matilda"/"Fitzpleasure", "Breezeblocks" and "Tessellate". Alt-J maakte reeds de tracklist van het tweede album bekend: 'Intro' 'Arrival In Nara' 'Nara' 'Every Other Freckle' 'Left Hand Free' 'Garden Of England' 'Choice Kingdom' 'Hunger Of The Pine' 'Warm Foothills' 'The Gospel Of John Hurt' 'Pusher' 'Bloodflood Pt II' 'Leaving Nara' Het trio kondigde ook een concertreeks van 6 optredens in het Verenigd Koninkrijk en Ierland aan. Δ De Britse indierockband werd in 2007 opgericht in Leeds. Het kwartet bestond toen uit Gwil Sainsbury (gitarist / bassist), Joe Newman (gitaar / zang), Gus Unger-Hamilton (keyboards) en Thom Green (drums) die elkaar leerden kennen aan de universiteit van Leeds. Het symbool van de band Δ wordt niet als 'delta' maar als 'alt-j' uitgesproken, de toetsencombinatie op een Apple-computer om de Griekse letter delta te vormen. "In wiskundige vergelijkingen wordt het teken gebruikt om veranderingen van natuurkundige grootheden aan te duiden", deelde Gwil Sainsbury mee. De band koos voor deze naam omdat de leden op een keerpunt in hun leven stonden. Alt-J verwerkt het symbool op alle coverafbeelding van albums en singles. Zo lijkt bijvoorbeeld de vorm van de rots op 'Matilda/Fitzpleasure' op een delta, bij 'Tessellate' staat een delta op de vleugel van het vliegtuig en op de cover van 'Something Good' staan de planten in de vorm van een deltateken. (AD)