All Tomorrow's Parties, het roemruchte festival dat edities heeft in verschillende steden slash vakantieparken wereldwijd, heeft Portishead en Interpol als headliner voor de editie in IJsland.

Voor Portishead, het trio rond zangeres Beth Gibbons, gitarist Adrian Utley en computeraar Geoff Barrow, wordt het de eerste halte op IJslandse bodem. Een uitstekende gelegenheid voor de lokale muziekliefhebbers om live kennis te maken met de rijke, zich veelal in slowmotion voortbewegende triphop van de Britten.

Portishead had al een verleden met ATP. Eind 2007 verzorgden ze al eens de line-up van het festival. Ook in 2011 werden ze aangesteld curator van het tweedaagse I'll Be Your Mirror-festival (in het Londense Alexandra Palace), een artistiek zijproject met muziek-, film- en kunstgerelateerde evenementen. Barrow en co nodigden toen onder meer Swans, Beach House, Liars, DOOM, en de fantastische hiphopgroep Company Flow.

Voor Interpol, de donkere post-punk rockband uit New York, is het de eerste programmatie op de affiche van het eigenzinnige festival. Net als Portishead staan ze ook voor de eerste keer op een IJslands podium. De affiche werd verder aangevuld met (lokale) bands als Sóley, For a Minor Reflection, Samaris, Low Roar, en Mammút. Meer namen worden later bekendgemaakt.

Nieuw voor de editie in het Hoge Noorden zijn de showcases, kunstevenementen en andere activiteiten die in de aanloop van het het festival plaatsvinden. Vakantiegangers annex muziekliefhebbers die zich begin juli vlakbij het IJslandse Keflavík bevinden, weten waarnaartoe.

ATP IJsland vindt plaats van 10 tot 12 juli. (DB)

All Tomorrow's Parties, het roemruchte festival dat edities heeft in verschillende steden slash vakantieparken wereldwijd, heeft Portishead en Interpol als headliner voor de editie in IJsland.Voor Portishead, het trio rond zangeres Beth Gibbons, gitarist Adrian Utley en computeraar Geoff Barrow, wordt het de eerste halte op IJslandse bodem. Een uitstekende gelegenheid voor de lokale muziekliefhebbers om live kennis te maken met de rijke, zich veelal in slowmotion voortbewegende triphop van de Britten. Portishead had al een verleden met ATP. Eind 2007 verzorgden ze al eens de line-up van het festival. Ook in 2011 werden ze aangesteld curator van het tweedaagse I'll Be Your Mirror-festival (in het Londense Alexandra Palace), een artistiek zijproject met muziek-, film- en kunstgerelateerde evenementen. Barrow en co nodigden toen onder meer Swans, Beach House, Liars, DOOM, en de fantastische hiphopgroep Company Flow.Voor Interpol, de donkere post-punk rockband uit New York, is het de eerste programmatie op de affiche van het eigenzinnige festival. Net als Portishead staan ze ook voor de eerste keer op een IJslands podium. De affiche werd verder aangevuld met (lokale) bands als Sóley, For a Minor Reflection, Samaris, Low Roar, en Mammút. Meer namen worden later bekendgemaakt.Nieuw voor de editie in het Hoge Noorden zijn de showcases, kunstevenementen en andere activiteiten die in de aanloop van het het festival plaatsvinden. Vakantiegangers annex muziekliefhebbers die zich begin juli vlakbij het IJslandse Keflavík bevinden, weten waarnaartoe.ATP IJsland vindt plaats van 10 tot 12 juli. (DB)