'Dit jaar heb ik aan een Last Shadow Puppetsplaat gewerkt, dat is het laatste wat ik heb gedaan', vertelde James Ford (lid van Simian Mobile Disco en producer van onder meer Arctic Monkeys en Florence + The Machine) in een interview met de Chileense website Rock & Pop. De opvolger van debuutplaat The Age of the Understatement (2008) 'is klaar en komt ergens in 2016 uit', aldus nog Ford.

#tlsp2

Daarmee bevestigt de producer de vermoedens rond een hereniging van de band, die in oktober van dit jaar werden aangewakkerd door strijkersarrangeur Owen Pallet (bekend van zichzelf en van zijn werk met onder meer Beirut en Arcade Fire).

'Dat zeldzame en spannende moment waarop het album waar je aan werkt de 'classic status' bereikt. #tlsp2', zei Pallet in een tweet (die kort na publicatie alweer verwijderd werd).

Alex Turner en Miles Kane hebben in 2013 zelf al aan muziekblad NME aangegeven dat ze graag nog eens zouden samenwerken, maar op dat moment waren Arctic Monkeys en Kane's soloproject nog hun hoofdbezigheden.

'Dit jaar heb ik aan een Last Shadow Puppetsplaat gewerkt, dat is het laatste wat ik heb gedaan', vertelde James Ford (lid van Simian Mobile Disco en producer van onder meer Arctic Monkeys en Florence + The Machine) in een interview met de Chileense website Rock & Pop. De opvolger van debuutplaat The Age of the Understatement (2008) 'is klaar en komt ergens in 2016 uit', aldus nog Ford. Daarmee bevestigt de producer de vermoedens rond een hereniging van de band, die in oktober van dit jaar werden aangewakkerd door strijkersarrangeur Owen Pallet (bekend van zichzelf en van zijn werk met onder meer Beirut en Arcade Fire). 'Dat zeldzame en spannende moment waarop het album waar je aan werkt de 'classic status' bereikt. #tlsp2', zei Pallet in een tweet (die kort na publicatie alweer verwijderd werd). Alex Turner en Miles Kane hebben in 2013 zelf al aan muziekblad NME aangegeven dat ze graag nog eens zouden samenwerken, maar op dat moment waren Arctic Monkeys en Kane's soloproject nog hun hoofdbezigheden.