Ai Weiwei, de Chinese dissident en installatiekunstenaar, heeft zich op een nieuw project gestort. Hij werkt momenteel samen met de bevriende muzikant Zuoxiao Zuzhou aan een heavy metal album. De plaat zal negen zelfgeschreven en -ingezongen stevige rocknummers bevatten. Weiwei kreeg het idee voor de cd tijdens zijn 81 dagen durend huisarrest.

"Om eerlijk te zijn, ik luisterde vroeger nooit naar muziek. Tijdens mijn gevangenschap vroegen mijn bewakers heel de tijd of ik niets kon zingen. Ik moest bekennen dat ik alleen de revolutionaire liedjes vanuit mijn jeugd kende", zei Weiwei. "Nadat ik vrijkwam, besloot ik daarom een album te maken. Ik ken veel muzikanten en artiesten en ze hebben mij allemaal heel goed geholpen."

De Chinees staat bekend om zijn opvallende installaties en scherpe kritiek aan het adres van de Chinese overheid. Die besloot daarop om Weiwei in 2011 huisarrest op te leggen. 81 dagen lang mocht de kunstenaar zijn huis niet verlaten. Ondertussen is hij terug op vrije voeten en staan zijn werken te pronken in de bekendste museums ter wereld. (XvdL)

Ai Weiwei, de Chinese dissident en installatiekunstenaar, heeft zich op een nieuw project gestort. Hij werkt momenteel samen met de bevriende muzikant Zuoxiao Zuzhou aan een heavy metal album. De plaat zal negen zelfgeschreven en -ingezongen stevige rocknummers bevatten. Weiwei kreeg het idee voor de cd tijdens zijn 81 dagen durend huisarrest. "Om eerlijk te zijn, ik luisterde vroeger nooit naar muziek. Tijdens mijn gevangenschap vroegen mijn bewakers heel de tijd of ik niets kon zingen. Ik moest bekennen dat ik alleen de revolutionaire liedjes vanuit mijn jeugd kende", zei Weiwei. "Nadat ik vrijkwam, besloot ik daarom een album te maken. Ik ken veel muzikanten en artiesten en ze hebben mij allemaal heel goed geholpen." De Chinees staat bekend om zijn opvallende installaties en scherpe kritiek aan het adres van de Chinese overheid. Die besloot daarop om Weiwei in 2011 huisarrest op te leggen. 81 dagen lang mocht de kunstenaar zijn huis niet verlaten. Ondertussen is hij terug op vrije voeten en staan zijn werken te pronken in de bekendste museums ter wereld. (XvdL)