Na de heisa rond M.I.A., kondigen de organisatoren van het Londense festival nu aan dat de Jamaicaanse Grace Jones de geschrapte act zal vervangen. Grace Jones begon haar carrière in muziek in de jaren '70 met disco tunes. Aan het einde van de hippietijd schakelde ze over van disco hits naar ietwat donkere muziek. Enkele van haar bekende songs zijn I've Seen That Face Before en Slave to Rhythm.

Grace Jones is al even bekend om haar voorkomen als om haar muziek. Haar extravagante outfits waren een inspiratie voor latere artiesten als Lady Gaga en Annie Lennox. Met haar scherpe botstructuur en doordringende ogen was ze ook een favoriet van Andy Warhol, die haar meerdere malen heeft gefotografeerd. Ze maakte ook haar intrede op het witte scherm met onder andere de rol van een Bond girl in A View to Kill (1985). (KB)

Na de heisa rond M.I.A., kondigen de organisatoren van het Londense festival nu aan dat de Jamaicaanse Grace Jones de geschrapte act zal vervangen. Grace Jones begon haar carrière in muziek in de jaren '70 met disco tunes. Aan het einde van de hippietijd schakelde ze over van disco hits naar ietwat donkere muziek. Enkele van haar bekende songs zijn I've Seen That Face Before en Slave to Rhythm.Grace Jones is al even bekend om haar voorkomen als om haar muziek. Haar extravagante outfits waren een inspiratie voor latere artiesten als Lady Gaga en Annie Lennox. Met haar scherpe botstructuur en doordringende ogen was ze ook een favoriet van Andy Warhol, die haar meerdere malen heeft gefotografeerd. Ze maakte ook haar intrede op het witte scherm met onder andere de rol van een Bond girl in A View to Kill (1985). (KB)