Adele is terug van weggeweest. Na een lange tijd van radiostilte komt de Britse aanzetten met een nieuwe plaat: het toepasselijk getitelde 25. Op haar Twitter- en Facebookpagina publiceerde de Britse zangeres een open brief die de drijfveer achter haar nieuwe telg uit de doeken deed: haar weg naar volwassen worden.

'Toen ik 7 was, wilde ik 8 zijn. Toen ik 8 was, wilde ik 12 zijn. Toen ik 12 was, wilde ik 18 zijn. Daarna wilde ik niet meer ouder worden', schrijft Adele openhartig. 'Ik heb het gevoel dat ik al heel mijn leven mijn eigen leven weg wens. Ik wil altijd ouder zijn, of ergens anders zijn, en mij dingen kunnen herinneren en ze tegelijk kunnen vergeten. Ik wou dat ik niet zoveel goede dingen had verprutst, omdat ik bang was of mij verveelde. Ik wou dat niet alles altijd zo in steen gebeiteld staat.'

Tearjerker

Het vorige album van de miljoenenartieste, 21, was met hits als Someone Like You een rasechte tearjerker. De cd was het best verkochte album in 2011 én 2012, en behaalde maar liefst zes keer platina.

Ook deze keer gaat de zangeres de gevoelige toer op. 'Mijn vorige plaat was een break-upplaat. Als ik deze moet labelen, dan is het mijn goedmaakalbum. Ik maak het goed met mezelf: voor de verloren tijd, voor alles wat ik heb gedaan of juist níét heb gedaan.'

Het derde studioalbum gaat dus over zelfinzicht en haar weg naar volwassenheid: 'Vijfentwintig worden was een keerpunt voor mij. Ik zat ergens tussen adolescente en volwassene. Ik mis alles van mijn verleden, de goede en de slechte dingen. 25 is een album over wie ik geworden ben zonder dat ik het zelf doorhad.' Ja, ook miljoenenartiesten kunnen worstelen met een quarterlifecrisis. (AW)

Adele is terug van weggeweest. Na een lange tijd van radiostilte komt de Britse aanzetten met een nieuwe plaat: het toepasselijk getitelde 25. Op haar Twitter- en Facebookpagina publiceerde de Britse zangeres een open brief die de drijfveer achter haar nieuwe telg uit de doeken deed: haar weg naar volwassen worden.'Toen ik 7 was, wilde ik 8 zijn. Toen ik 8 was, wilde ik 12 zijn. Toen ik 12 was, wilde ik 18 zijn. Daarna wilde ik niet meer ouder worden', schrijft Adele openhartig. 'Ik heb het gevoel dat ik al heel mijn leven mijn eigen leven weg wens. Ik wil altijd ouder zijn, of ergens anders zijn, en mij dingen kunnen herinneren en ze tegelijk kunnen vergeten. Ik wou dat ik niet zoveel goede dingen had verprutst, omdat ik bang was of mij verveelde. Ik wou dat niet alles altijd zo in steen gebeiteld staat.'Het vorige album van de miljoenenartieste, 21, was met hits als Someone Like You een rasechte tearjerker. De cd was het best verkochte album in 2011 én 2012, en behaalde maar liefst zes keer platina. Ook deze keer gaat de zangeres de gevoelige toer op. 'Mijn vorige plaat was een break-upplaat. Als ik deze moet labelen, dan is het mijn goedmaakalbum. Ik maak het goed met mezelf: voor de verloren tijd, voor alles wat ik heb gedaan of juist níét heb gedaan.'Het derde studioalbum gaat dus over zelfinzicht en haar weg naar volwassenheid: 'Vijfentwintig worden was een keerpunt voor mij. Ik zat ergens tussen adolescente en volwassene. Ik mis alles van mijn verleden, de goede en de slechte dingen. 25 is een album over wie ik geworden ben zonder dat ik het zelf doorhad.' Ja, ook miljoenenartiesten kunnen worstelen met een quarterlifecrisis. (AW)