De AB heeft haar zinnen gezet op het Amerikaans Theater, dat gebouwd werd in het kader van expo '58 en in de schaduw van het iconisch Atomium terug te vinden is. Het paviljoen werd ontworpen door de Amerikaan Edward Durell Stone, en had destijds als hoofddoel het organiseren van concerten. De organisatie van de Ancienne Belgique wil daar nu dus gretig op inspelen, en plant op 20 en 21 september twee concertavonden.

De eerste concertavond verwelkomt het Brusselse indiecollectief BRNS -spreek uit als 'Brains'-, de nieuwsamengestelde band Mean -met Younes Faltakh (The Hickey Underworld) en Niels Borrey die steevast in Oosterse gewaden het podium beklimmen- en het elektronische knip-en plakwerk van het Brusselse soloproject Le Colisée.

Op 21 september zijn ook een resem aan interessante namen te zien, maar deze keer niet enkel Belgisch talent: de Britse legandarische punkgroep Wire -dat haar nieuwe plaat komt voorstellen- de minimalistische folk van Múm, de Amerikaanse lawijtmakers van Wolf Eyes en de experimentele Zweedse Anna von Hausswolff.

Het Amerikaans Theater is eigendom van de Belgische staat, en werd van 1958 tot juni 2012 gebruikt door de VRT. Momenteel zoekt de AB uit of het gebouw opnieuw als concertzaal zou kunnen dienen. In De Morgen zegt directeur Dirk De Clippeleir het volgende: "Met de concertavonden in september zenden we een signaal uit. Deze prachtige site mag niet in de vergeethoek raken."

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 3 juni om 15u en kosten 12 en 22 euro (JD)

De AB heeft haar zinnen gezet op het Amerikaans Theater, dat gebouwd werd in het kader van expo '58 en in de schaduw van het iconisch Atomium terug te vinden is. Het paviljoen werd ontworpen door de Amerikaan Edward Durell Stone, en had destijds als hoofddoel het organiseren van concerten. De organisatie van de Ancienne Belgique wil daar nu dus gretig op inspelen, en plant op 20 en 21 september twee concertavonden. De eerste concertavond verwelkomt het Brusselse indiecollectief BRNS -spreek uit als 'Brains'-, de nieuwsamengestelde band Mean -met Younes Faltakh (The Hickey Underworld) en Niels Borrey die steevast in Oosterse gewaden het podium beklimmen- en het elektronische knip-en plakwerk van het Brusselse soloproject Le Colisée. Op 21 september zijn ook een resem aan interessante namen te zien, maar deze keer niet enkel Belgisch talent: de Britse legandarische punkgroep Wire -dat haar nieuwe plaat komt voorstellen- de minimalistische folk van Múm, de Amerikaanse lawijtmakers van Wolf Eyes en de experimentele Zweedse Anna von Hausswolff. Het Amerikaans Theater is eigendom van de Belgische staat, en werd van 1958 tot juni 2012 gebruikt door de VRT. Momenteel zoekt de AB uit of het gebouw opnieuw als concertzaal zou kunnen dienen. In De Morgen zegt directeur Dirk De Clippeleir het volgende: "Met de concertavonden in september zenden we een signaal uit. Deze prachtige site mag niet in de vergeethoek raken." Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 3 juni om 15u en kosten 12 en 22 euro (JD)