De veertigste editie van Rock Werchter wordt een smuleditie volgens NME, letterlijk en figuurlijk. Het Britse muziekblad somde deze vijf redenen in haar festivalgids op:

1. Metallica

Metallica was de eerste naam die door de organisatie werd bekendgemaakt. Zij staan ook op één in het lijstje van NME. Vooral het feit dat de metalband 'op verzoek' op het podium staat, valt in de smaak. De fans hebben het immers voor het zeggen en mochten bij de aankoop van hun ticket hun favoriete nummer doorgeven. Afgaande op hun recent concert in Columbia, moet dat resulteren in een setlist van 17 stuks, met de gloednieuwe song 'Lords Of Summer' als kers op de taart.

2. Bier

Geen Rock Werchter zonder pintjes. NME raadt zelfs aan om met de pendelbus de brouwerij van Stella Artois te bezoeken, 'and see how the famous fizzy stuff is made'.

3. Tune-Yards

Tune-Yards is terug. Voor haar nieuwe album trok Merril Garbus naar Haïti waar ze zich liet inspireren door de plaatselijke drumtechnieken gekoppeld aan voodoorituelen. 'Check it out at Werchter', aldus NME.

4. Mosselen en frieten

'Try the traditional moules frites', schrijft het blad. Frieten à volonté op de festivalweide, maar wie op zoek gaat naar mosselen zou wel eens van een kale reis kunnen terugkomen.

5. Pixies

Het is vooral uitkijken naar het nieuwe lid Paz Lechantin. De voormalige bassiste van A Perfect Circle, The Entrance Band en Zwan (de ex-groep van Smashing Pumpkins-frontman Billy Corgan) moet in Werchter Kim Deal doen vergeten.

Rock Werchter vindt plaats van donderdag 3 juli tot en met zondag 6 juli. Alles tickets zijn de deur uit. Op de drie podia; de Main Stage, KluB C en The Barn, treden bovenstaande bands ook Arctic Monkeys, Pearl Jam, Damon Albarn, Foals, The Black Keys, Placebo, Foals, Eels, Bastille en Interpol op.

De veertigste editie van Rock Werchter wordt een smuleditie volgens NME, letterlijk en figuurlijk. Het Britse muziekblad somde deze vijf redenen in haar festivalgids op:1. MetallicaMetallica was de eerste naam die door de organisatie werd bekendgemaakt. Zij staan ook op één in het lijstje van NME. Vooral het feit dat de metalband 'op verzoek' op het podium staat, valt in de smaak. De fans hebben het immers voor het zeggen en mochten bij de aankoop van hun ticket hun favoriete nummer doorgeven. Afgaande op hun recent concert in Columbia, moet dat resulteren in een setlist van 17 stuks, met de gloednieuwe song 'Lords Of Summer' als kers op de taart. 2. BierGeen Rock Werchter zonder pintjes. NME raadt zelfs aan om met de pendelbus de brouwerij van Stella Artois te bezoeken, 'and see how the famous fizzy stuff is made'.3. Tune-YardsTune-Yards is terug. Voor haar nieuwe album trok Merril Garbus naar Haïti waar ze zich liet inspireren door de plaatselijke drumtechnieken gekoppeld aan voodoorituelen. 'Check it out at Werchter', aldus NME. 4. Mosselen en frieten'Try the traditional moules frites', schrijft het blad. Frieten à volonté op de festivalweide, maar wie op zoek gaat naar mosselen zou wel eens van een kale reis kunnen terugkomen. 5. PixiesHet is vooral uitkijken naar het nieuwe lid Paz Lechantin. De voormalige bassiste van A Perfect Circle, The Entrance Band en Zwan (de ex-groep van Smashing Pumpkins-frontman Billy Corgan) moet in Werchter Kim Deal doen vergeten. Rock Werchter vindt plaats van donderdag 3 juli tot en met zondag 6 juli. Alles tickets zijn de deur uit. Op de drie podia; de Main Stage, KluB C en The Barn, treden bovenstaande bands ook Arctic Monkeys, Pearl Jam, Damon Albarn, Foals, The Black Keys, Placebo, Foals, Eels, Bastille en Interpol op.