Lou Reed, John Cale & Nico (1972)

Wat een soloconcert van John Cale moest worden, werd een eerste Velvet Underground-reünie. Cale riep Reed en Nico in 1972 mee het podium van Le Bataclan op voor een unplugged concert. Na verschillende bootlegs, werd er in 2004 een officiële registratie van de show uitgebracht.

Gong (1973)

Nadat Daevid Allen uit Soft Machine - zijn band met Kevin Ayers en Robert Wyatt - werd gezet, concentreerde hij zich op de space-, psych- en jazzrockband Gong. In de vroege jaren zeventig speelden Allen en co. in Le Bataclan een bejubeld concert dat ook als album zou verschijnen.

Jane Birkin (1987)

Ze was voordien al te horen op albums van en met haar ex-man Serge Gainsbourg - het bekendste voorbeeld is hun duet Je t'aime... moi non plus -, maar haar podiumdebuut maakte zangeres annex actrice Jane Birkin begin 1987, op veertigjarige leeftijd, in Le Bataclan. Birkins Parijse concert werd ook opgenomen en uitgebracht.

Jeff Buckley (1995)

Jeff Buckley's Bataclanconcert ter promotie van zijn debuutalbum Grace op 11 februari 1995 werd door enkele concertpromotors bijgewoond. Zij hoorden de betreurde Amerikaanse singer-songwriter Je N'en Connais Pas La Fin en Hymne à l'Amour van Edith Piaf spelen, en gaven hem prompt een slot op een vooraanstaand Frans festival. Vier songs van dit concert, waaronder ook de Piafcovers, kwamen later terecht op een EP, Live from the Bataclan.

Prince (2002)

De meest legendarische aftershow van Prince is misschien wel die van 2002 in Le Bataclan. Zijne Purperen Hoogheid speelde, samen met zijn band The New Power Generation, een encore van tweeënhalf uur, waarbij onder meer covers van Whole Lotta Love en Ain't No Sunshine de revue passeerden. Van zijn eigen All The Critics Love U In New York maakte hij All The Critics Love U In Paris, een versie die op de digitale single Bataclan belandde.

Wat een soloconcert van John Cale moest worden, werd een eerste Velvet Underground-reünie. Cale riep Reed en Nico in 1972 mee het podium van Le Bataclan op voor een unplugged concert. Na verschillende bootlegs, werd er in 2004 een officiële registratie van de show uitgebracht.Nadat Daevid Allen uit Soft Machine - zijn band met Kevin Ayers en Robert Wyatt - werd gezet, concentreerde hij zich op de space-, psych- en jazzrockband Gong. In de vroege jaren zeventig speelden Allen en co. in Le Bataclan een bejubeld concert dat ook als album zou verschijnen.Ze was voordien al te horen op albums van en met haar ex-man Serge Gainsbourg - het bekendste voorbeeld is hun duet Je t'aime... moi non plus -, maar haar podiumdebuut maakte zangeres annex actrice Jane Birkin begin 1987, op veertigjarige leeftijd, in Le Bataclan. Birkins Parijse concert werd ook opgenomen en uitgebracht.Jeff Buckley's Bataclanconcert ter promotie van zijn debuutalbum Grace op 11 februari 1995 werd door enkele concertpromotors bijgewoond. Zij hoorden de betreurde Amerikaanse singer-songwriter Je N'en Connais Pas La Fin en Hymne à l'Amour van Edith Piaf spelen, en gaven hem prompt een slot op een vooraanstaand Frans festival. Vier songs van dit concert, waaronder ook de Piafcovers, kwamen later terecht op een EP, Live from the Bataclan. De meest legendarische aftershow van Prince is misschien wel die van 2002 in Le Bataclan. Zijne Purperen Hoogheid speelde, samen met zijn band The New Power Generation, een encore van tweeënhalf uur, waarbij onder meer covers van Whole Lotta Love en Ain't No Sunshine de revue passeerden. Van zijn eigen All The Critics Love U In New York maakte hij All The Critics Love U In Paris, een versie die op de digitale single Bataclan belandde.