Stuff + The Bird, the Fish and the Ball

10/1, De Werf, Brugge

Satelliet is een nieuwe concertreeks in het Brugse kunstencentrum, waarin resident Lander Gyselinck op zoek mag gaan naar het kruispunt tussen jazz en hedendaags experimenteel. Mag de spits afbijten: Stuff, een jazzband met een voorliefde voor Hudson Mohawke en Flying Lotus en zowat de beste Belgische livegroep van het moment. Verwacht een eigenzinnige sound met flarden hiphop, jazz, soul, future funk en elektronica. Op 9 maart brengt het collectief hun debuutalbum uit.

In het voorprogramma staat het soloproject van Lynn Cassiers, een muzikale ontdekkingstocht die de grenzen van de hedendaagse elektronica en improvisatie aftast.

Low

18,1, Trix Antwerpen

Een Low-concert is doorgaans een continue kippenvelconcert. Met minimale middelen haalt de slowcoreband rond het Mormoonse echtpaar Alan Sparhawk en Mimi Parker maximaal effect. Voor de vijftiende verjaardag van het Studio Brussel-programma 'Duyster' houdt de trein der traagheid halt in de Scheldestad voor een exclusief optreden in Trix. Staan ook op het programma: de beloftevolle Britse singer-songwriter Soak, Mad About Mountains/Astronaute en The Bony King of Nowhere.

Booker T. Jones

21/1, Het Depot, Leuven

Voor soul van het strafste kaliber moet je deze maand in Het Depot zijn. Daar staat Booker T. Jones op de planken, beter bekend als de leider van de legendarische soulband Booker T & The MG's (houseband van het Staxlabel én vooral bekend onverslijtbare klassieker 'Green Onions). Stilstaan is geen optie.

Lambchop

27/1, Ancienne Belgique, Brussel

In de categorie onvervalst en ontroerend: Lambchop. De heren komen helemaal uit Nashville afgezakt om hun doorbraakalbum 'Nixon' van de eerste tot de laatste noot te spelen. Countrysoul in zijn puurste vorm, dus met dubbele markering aan te duiden in de agenda. Voor de liefhebbers: net vóór het concert heeft Focus-recensent Dirk Steenhaut een verbaal onderonsje met zanger-gitarist Kurt Wagner in Huis 23. Gratis te volgen, net om de hoek van de AB.

Mark Lanegan Band

30/1, Ancienne Belgique, Brussel

De grungeveteraan presenteert er zijn jongste album. 'Op Phantom Radio duwt hij zijn kolendonkere blues en loden folk richting postpunk en new wave. (..) Het slepende tempo emuleert dat van een gewond dier', zo schreef onze recensent (KB) over de plaat. Lanegan neemt gitarist Aldo Struyf (Millionaire, Creature with the Atom Brain) en bassist Fred 'Lyenn' Jacques (Dans Dans) mee op het podium.

(DB)

Stuff + The Bird, the Fish and the Ball10/1, De Werf, BruggeSatelliet is een nieuwe concertreeks in het Brugse kunstencentrum, waarin resident Lander Gyselinck op zoek mag gaan naar het kruispunt tussen jazz en hedendaags experimenteel. Mag de spits afbijten: Stuff, een jazzband met een voorliefde voor Hudson Mohawke en Flying Lotus en zowat de beste Belgische livegroep van het moment. Verwacht een eigenzinnige sound met flarden hiphop, jazz, soul, future funk en elektronica. Op 9 maart brengt het collectief hun debuutalbum uit.In het voorprogramma staat het soloproject van Lynn Cassiers, een muzikale ontdekkingstocht die de grenzen van de hedendaagse elektronica en improvisatie aftast.Low18,1, Trix AntwerpenEen Low-concert is doorgaans een continue kippenvelconcert. Met minimale middelen haalt de slowcoreband rond het Mormoonse echtpaar Alan Sparhawk en Mimi Parker maximaal effect. Voor de vijftiende verjaardag van het Studio Brussel-programma 'Duyster' houdt de trein der traagheid halt in de Scheldestad voor een exclusief optreden in Trix. Staan ook op het programma: de beloftevolle Britse singer-songwriter Soak, Mad About Mountains/Astronaute en The Bony King of Nowhere.Booker T. Jones21/1, Het Depot, LeuvenVoor soul van het strafste kaliber moet je deze maand in Het Depot zijn. Daar staat Booker T. Jones op de planken, beter bekend als de leider van de legendarische soulband Booker T & The MG's (houseband van het Staxlabel én vooral bekend onverslijtbare klassieker 'Green Onions). Stilstaan is geen optie.Lambchop27/1, Ancienne Belgique, BrusselIn de categorie onvervalst en ontroerend: Lambchop. De heren komen helemaal uit Nashville afgezakt om hun doorbraakalbum 'Nixon' van de eerste tot de laatste noot te spelen. Countrysoul in zijn puurste vorm, dus met dubbele markering aan te duiden in de agenda. Voor de liefhebbers: net vóór het concert heeft Focus-recensent Dirk Steenhaut een verbaal onderonsje met zanger-gitarist Kurt Wagner in Huis 23. Gratis te volgen, net om de hoek van de AB.Mark Lanegan Band30/1, Ancienne Belgique, BrusselDe grungeveteraan presenteert er zijn jongste album. 'Op Phantom Radio duwt hij zijn kolendonkere blues en loden folk richting postpunk en new wave. (..) Het slepende tempo emuleert dat van een gewond dier', zo schreef onze recensent (KB) over de plaat. Lanegan neemt gitarist Aldo Struyf (Millionaire, Creature with the Atom Brain) en bassist Fred 'Lyenn' Jacques (Dans Dans) mee op het podium. (DB)