EVIL SUPERSTARS (19/11)

Overbekend, des te meer sinds Mauro Pawlowski en gevolg kort na Pukkelpop twee bijzonder exclusieve reünieconcerten aankondigden. Speciaal voor een daarvan - voor het andere moet u naar Le Guess Who? in Utrecht - kreeg Sonic City er een festivaldag bij.

Herbekijk een deel van het Pukkelpopconcert van Evil Superstars hier.

THE SOFT MOON (21/11)

Soft? Gary Numan die waterboarding ondergaat in een tot de rand gevulde darkwaveton, terwijl hij electronic body music in hoge voltages krijgt toegediend, ja. Dit eenmansproject van Luiz Vasquez uit Oakland, Californië mikt met zijn visuele show op meerdere zintuigen. Be very prepared.

CHELSEA WOLFE (21/11)

De eveneens uit Californië afkomstige Chelsea Wolfe verblufte eerder dit jaar met haar vierde officiële plaat Abyss, waarvoor een onbekende kracht ons toen de omschrijving 'apocalyptische artfolk gelardeerd met ambientelectro en doommetal' deed neerpennen.

H09909 (22/11)

Digitale Amerikaanse afropunk en noiserap, ergens tussen een kraakpandversie van The Prodigy, hardcoreband Bad Brains en hiphopterroristen Death Grips in. Kan zowel op aanstellerige zooi als op een splinterbom uitdraaien. Balanceren op een slappe koord, that's rock'n' roll.

LIGHTNING BOLT (22/11)

Niet zomaar wat overstuurde noise en freethrash, maar een hele elektriciteitscabine die overbelast wordt. En toch zijn drummer Brian Chippendale, die met de microfoon ín de mond zingt, en (soort van) bassist Brian Gibson maar met twee. Mark Stewart van The Pop Group: 'Meer punk dan Lightning Bolt kun je niet worden. Ze zijn fan-tas-tisch. Love them to death.'

Sonic City vindt op 19, 21 en 22 november plaats in De Kreun, Kortrijk. Alle info: soniccity.be. Een interview met curatoren Viet Cong leest u hier.

Overbekend, des te meer sinds Mauro Pawlowski en gevolg kort na Pukkelpop twee bijzonder exclusieve reünieconcerten aankondigden. Speciaal voor een daarvan - voor het andere moet u naar Le Guess Who? in Utrecht - kreeg Sonic City er een festivaldag bij.Herbekijk een deel van het Pukkelpopconcert van Evil Superstars hier.Soft? Gary Numan die waterboarding ondergaat in een tot de rand gevulde darkwaveton, terwijl hij electronic body music in hoge voltages krijgt toegediend, ja. Dit eenmansproject van Luiz Vasquez uit Oakland, Californië mikt met zijn visuele show op meerdere zintuigen. Be very prepared.De eveneens uit Californië afkomstige Chelsea Wolfe verblufte eerder dit jaar met haar vierde officiële plaat Abyss, waarvoor een onbekende kracht ons toen de omschrijving 'apocalyptische artfolk gelardeerd met ambientelectro en doommetal' deed neerpennen.Digitale Amerikaanse afropunk en noiserap, ergens tussen een kraakpandversie van The Prodigy, hardcoreband Bad Brains en hiphopterroristen Death Grips in. Kan zowel op aanstellerige zooi als op een splinterbom uitdraaien. Balanceren op een slappe koord, that's rock'n' roll.Niet zomaar wat overstuurde noise en freethrash, maar een hele elektriciteitscabine die overbelast wordt. En toch zijn drummer Brian Chippendale, die met de microfoon ín de mond zingt, en (soort van) bassist Brian Gibson maar met twee. Mark Stewart van The Pop Group: 'Meer punk dan Lightning Bolt kun je niet worden. Ze zijn fan-tas-tisch. Love them to death.'