Electronic Arts is een gevestigde spelletjesontwikkelaar met reeksen als 'Need for Speed', 'Fifa', 'Medal of Honor' en 'The Sims' voor PC én console. PopCap is beroemd geworden met 'Bejeweled Blitz', 'Zuma' en 'Plants vs. Zombies' (zie video), simpele maar verslavende spelletjes die vooral gespeeld worden via FaceBook, iPhone, iPad of Android.

De strategische overname betekent dat EA een vaste voet krijgt op een steeds belangrijkere markt. Eerdere berichtgevingen voorspelden een som van 1 miljard dollar, maar het is iets minder geworden: 650 miljoen cash en nog eens 100 miljoen in aandelen. De deal zou rond moeten zijn in augustus.

(DDG)

Electronic Arts is een gevestigde spelletjesontwikkelaar met reeksen als 'Need for Speed', 'Fifa', 'Medal of Honor' en 'The Sims' voor PC én console. PopCap is beroemd geworden met 'Bejeweled Blitz', 'Zuma' en 'Plants vs. Zombies' (zie video), simpele maar verslavende spelletjes die vooral gespeeld worden via FaceBook, iPhone, iPad of Android. De strategische overname betekent dat EA een vaste voet krijgt op een steeds belangrijkere markt. Eerdere berichtgevingen voorspelden een som van 1 miljard dollar, maar het is iets minder geworden: 650 miljoen cash en nog eens 100 miljoen in aandelen. De deal zou rond moeten zijn in augustus. (DDG)