De Britse krant The Times schrijft dat Apple een patent heeft aangevraagd voor technologie die het registreert als iemand met een iPhone aan het filmen is. Het systeem werkt met infrarood sensoren, en kan de camera's in de telefoons bij detectie ook uitschakelen.

Deze toepassing kan handig zijn voor organisatoren die het alleenrecht op beelden van bijvoorbeeld sportwedstrijden of concerten willen behouden.

Na elk groot popconcert verschijnen op YouTube tientallen amateurfilmpjes, en deze zijn veel platenmaatschappijen al langer een doorn in het oog. Volgens sommige kenners kan deze technologie dan ook een manier zijn om in een goed blaadje te staan bij de platenmaatschappijen, om op die manier de iTunes Music Store nog verder uit te breiden.

De vraag is nog maar of dit systeem er ooit daadwerkelijk komt. Apple dient namelijk wel vaker octrooiaanvragen in waar later niets mee gedaan wordt. Het bedrijf uit Cupertino, Californië wenst geen commentaar te geven.

De Britse krant The Times schrijft dat Apple een patent heeft aangevraagd voor technologie die het registreert als iemand met een iPhone aan het filmen is. Het systeem werkt met infrarood sensoren, en kan de camera's in de telefoons bij detectie ook uitschakelen. Deze toepassing kan handig zijn voor organisatoren die het alleenrecht op beelden van bijvoorbeeld sportwedstrijden of concerten willen behouden. Na elk groot popconcert verschijnen op YouTube tientallen amateurfilmpjes, en deze zijn veel platenmaatschappijen al langer een doorn in het oog. Volgens sommige kenners kan deze technologie dan ook een manier zijn om in een goed blaadje te staan bij de platenmaatschappijen, om op die manier de iTunes Music Store nog verder uit te breiden. De vraag is nog maar of dit systeem er ooit daadwerkelijk komt. Apple dient namelijk wel vaker octrooiaanvragen in waar later niets mee gedaan wordt. Het bedrijf uit Cupertino, Californië wenst geen commentaar te geven.