Er komt, zo werd beslist, een werkgroep onder leiding van algemeen hoofdredacteur Jeroen Roppe die het strategisch plan van de vzw moet uitwerken "binnen een duidelijk opgegeven budgettair kader". De opdracht van de werkgroep loopt tot 15 oktober 2015. In afwachting van deze voorstellen zal stadszender FM Brussel, die eerst eind juni zou worden opgedoekt, blijven voortbestaan in de huidige vorm.

Michel Tubbax stond voor zijn aanstelling bij de Vlaams-Brusselse Media in voor de advertentieverkoop bij Roularta. Hij richtte ook mediabureau Vizeum op en was directeur bij de jobsite Stepstone.

Na de aangekondigde herstructureringen bij de Vlaams-Brusselse Media en het geplande opdoeken van FM Brussel verweet het personeel hem een "reclameman zonder journalistieke ervaring" te zijn, met een "absurde" strategie. Ook het management eiste later zijn ontslag.

Eisen

Dinsdagavond hoorde de raad van bestuur achtereenvolgens de vertegenwoordigers van het personeel, het management en Tubbax zelf. Elk kreeg tien minuten om zijn standpunt uiteen te zetten. TV-Brussel journalist Eric Laureys las in naam van alle personeelsleden een verklaring voor met drie eisen: dat de CEO niet meer in de organisatie actief kon zijn, dat de radiozender FM Brussel moest behouden blijven en dat het personeel zijn toekomst mee wil vormgeven met de Raad van Bestuur.

Die laatste lijkt nu dus op alle eisen in te gaan, en legt een grote verantwoordelijkheid bij het personeel, dat voorzichtig positief reageert. "Voorzichtig, want we kennen nog niet alle details, onder meer over de geplande ontslagen", zegt Eric Laureys, die zich ook afvraagt wat nu gebeurt met het ontslag van Brussel deze Week-hoofdredacteur Anne Brumagne.

(Belga/RR)

Er komt, zo werd beslist, een werkgroep onder leiding van algemeen hoofdredacteur Jeroen Roppe die het strategisch plan van de vzw moet uitwerken "binnen een duidelijk opgegeven budgettair kader". De opdracht van de werkgroep loopt tot 15 oktober 2015. In afwachting van deze voorstellen zal stadszender FM Brussel, die eerst eind juni zou worden opgedoekt, blijven voortbestaan in de huidige vorm.Michel Tubbax stond voor zijn aanstelling bij de Vlaams-Brusselse Media in voor de advertentieverkoop bij Roularta. Hij richtte ook mediabureau Vizeum op en was directeur bij de jobsite Stepstone. Na de aangekondigde herstructureringen bij de Vlaams-Brusselse Media en het geplande opdoeken van FM Brussel verweet het personeel hem een "reclameman zonder journalistieke ervaring" te zijn, met een "absurde" strategie. Ook het management eiste later zijn ontslag. Dinsdagavond hoorde de raad van bestuur achtereenvolgens de vertegenwoordigers van het personeel, het management en Tubbax zelf. Elk kreeg tien minuten om zijn standpunt uiteen te zetten. TV-Brussel journalist Eric Laureys las in naam van alle personeelsleden een verklaring voor met drie eisen: dat de CEO niet meer in de organisatie actief kon zijn, dat de radiozender FM Brussel moest behouden blijven en dat het personeel zijn toekomst mee wil vormgeven met de Raad van Bestuur. Die laatste lijkt nu dus op alle eisen in te gaan, en legt een grote verantwoordelijkheid bij het personeel, dat voorzichtig positief reageert. "Voorzichtig, want we kennen nog niet alle details, onder meer over de geplande ontslagen", zegt Eric Laureys, die zich ook afvraagt wat nu gebeurt met het ontslag van Brussel deze Week-hoofdredacteur Anne Brumagne. (Belga/RR)