"SAPS" 1995

Met het allereerste reclamefilmpje voor PlayStation snoerde Sony meteen de mond van alle critici door zelf op een hilarische wijze de spot te drijven met haar eigen console. SAPS, de Society Against PlayStation, waarschuwt voor de gevaren van de 'broodrooster'.

"Welcome to the third place" 2000

Mysterieus, dat is het minste dat je kan zeggen over de aankondigingstrailer voor PlayStation 2. Niemand minder dan de kunstzinnige filmregisseur David Lynch stond achter de schermen van de artistieke reclamespot.

"Overload" 2001

De clue van dit spotje zal gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren.

"Bambi" 2001

"Different place, different rules", kopt deze reclamespot. En dat wordt al heel snel duidelijk wanneer een bambi, die het hart van menig gamer sneller zal doen slaan, de natuurwetten tart.

"Mountain" 2003

De film World War Z heeft als het ware zijn mosterd gehaald bij dit reclamefilmpje dat PlayStationgamers voor het eerst liet kennis maken met online gaming. Toen een mijlpaal die de verdere toekomst van PlayStation heeft bepaald.

"This is Living" 2007

Deze lijvige spot zal je gegarandeerd de wenkbrauwen doen fronzen door de ene absurditeit na de andere naar je hoofd te slingeren.

"To Michael" 2012

Deze commercial is een waar snoepfestijn voor rasechte gameliefhebbers. Little Sister, Drake en Kratos zijn maar enkele bekende gamepersonages die hun opwachting maken in de video. Daarenboven is de spot een eerbetoon aan iedere gamer.

"The World is in Play" 2012

De PlayStation Vita is nog altijd een kleine doorn in het oog van Sony. De handheldconsole heeft namelijk nooit de gamers weten te bekoren. Toch mag deze commercial er best wel wezen.

"Perfect Day" 2013

Twee gamers die elkaar het vuur aan de schenen leggen terwijl ze het befaamde nummer 'perfect day' uit volle borst zingen. Is dat niet waar gamen uiteindelijk allemaal om draait? Plezier met vrienden. Sony slaagt er feilloos in om dat in deze spot aan te tonen.

"#4theplayers since 1995" 2013

Eindigen doen we met een spot die ons meeneemt op een nostalgische reis door de geschiedenis van PlayStation. Aandachtige kijkers zullen iconische games zoals Tekken en Resident Evil herkennen. Waarom sinds 1995? Simpel, de console was toen pas beschikbaar in onze contreien.

(NS)

Met het allereerste reclamefilmpje voor PlayStation snoerde Sony meteen de mond van alle critici door zelf op een hilarische wijze de spot te drijven met haar eigen console. SAPS, de Society Against PlayStation, waarschuwt voor de gevaren van de 'broodrooster'. Mysterieus, dat is het minste dat je kan zeggen over de aankondigingstrailer voor PlayStation 2. Niemand minder dan de kunstzinnige filmregisseur David Lynch stond achter de schermen van de artistieke reclamespot. De clue van dit spotje zal gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren. "Different place, different rules", kopt deze reclamespot. En dat wordt al heel snel duidelijk wanneer een bambi, die het hart van menig gamer sneller zal doen slaan, de natuurwetten tart.De film World War Z heeft als het ware zijn mosterd gehaald bij dit reclamefilmpje dat PlayStationgamers voor het eerst liet kennis maken met online gaming. Toen een mijlpaal die de verdere toekomst van PlayStation heeft bepaald. Deze lijvige spot zal je gegarandeerd de wenkbrauwen doen fronzen door de ene absurditeit na de andere naar je hoofd te slingeren. Deze commercial is een waar snoepfestijn voor rasechte gameliefhebbers. Little Sister, Drake en Kratos zijn maar enkele bekende gamepersonages die hun opwachting maken in de video. Daarenboven is de spot een eerbetoon aan iedere gamer.De PlayStation Vita is nog altijd een kleine doorn in het oog van Sony. De handheldconsole heeft namelijk nooit de gamers weten te bekoren. Toch mag deze commercial er best wel wezen. Twee gamers die elkaar het vuur aan de schenen leggen terwijl ze het befaamde nummer 'perfect day' uit volle borst zingen. Is dat niet waar gamen uiteindelijk allemaal om draait? Plezier met vrienden. Sony slaagt er feilloos in om dat in deze spot aan te tonen. Eindigen doen we met een spot die ons meeneemt op een nostalgische reis door de geschiedenis van PlayStation. Aandachtige kijkers zullen iconische games zoals Tekken en Resident Evil herkennen. Waarom sinds 1995? Simpel, de console was toen pas beschikbaar in onze contreien. (NS)