THE SOPRANOS

© ILLUSTRATIE SARAH VANBELLE

Van de fictionele keuken naar uw bord: deze zomer serveren wij u het smakelijkste dat tv-fictie te bieden heeft. U moet het wel zelf klaarmaken. Volg de chef!

DE SCÈNE

Tijdens een therapiesessie vertelt Tony Soprano aan zijn psychiater Jennifer Melfi dat zijn vrouw Carmen niet wist dat zijn dokter een vrouw is, en dat ze jaloers is. Later heeft Tony een droom waarin hij orale seks krijgt, en als het deken opgelicht wordt, komt Melfi tevoorschijn en roept ze: ‘Tony, I love your cannoli!’

CARMELA SOPRANO’S CANNOLIDESSERT

PERSONEN 6 MOEILIJKHEIDSGRAAD *** BEREIDINGSTIJD 45 MIN. + 180 MiN. KOELTIJD

DE BEREIDING

Start met de cannolihoorntjes. Zeef de bloem in de mengkom van een keukenrobot. Voeg de kristalsuiker, de cacao, de kaneel en het zout toe. Zet de deeghaak op de machine en meng op lage stand de olie en de azijn door de bloem. Voeg daarna al mengend de zoete wijn toe tot je een soepel deeg hebt. Bestuif je werkblad met bloem en kneed het deeg nog een tweetal minuten verder met de hand. Vorm een bal van het deeg en wikkel het in huishoudfolie. Laat het 2 uur rusten in de koelkast.

Verdeel het deeg in twee stukken. Bestuif je werkblad met bloem en rol er beide helften van het deeg flinterdun op uit. Steek er rondjes uit van 7 cm. Rol die op hun beurt nog iets verder uit tot ovalen. Borstel de cannolivormpjes in met wat zonnebloemolie. Wikkel de ovale deeglapjes met de lange kant om de cannolivormpjes en plak de overlapping vast met wat eiwit.

Zet een ovenschaal bekleed met keukenpapier klaar. Doe 4 cm frituurolie in een diepe pan en verhit tot 190°C. Leg er telkens een drietal cannolivormpjes tegelijk in, draai ze halverwege en frituur ze goudbruin. Haal de cannoli met een keukentang uit de olie, laat ze even uitlekken en leg ze op het keukenpapier. Haal de vormpjes eruit wanneer de cannoli nog warm zijn en laat ze even afkoelen voor je ze opnieuw gebruikt.

Maak de vulling. Doe de ricotta in de keukenrobot en klop hem glad en romig. Klop de suiker, de sinaasappelzeste en de kaneel erdoor. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en roer ze door het mengsel. Zet de ricottacrème een uurtje in de koelkast om op te stijven.

Maak in een diep bord een mengeling van de gehakte pistachenootjes, de chocolade en de sinaasappelzeste. Vul een spuitzak met de ricottacrème. Vul de cannolihoorntjes langs twee kanten. Duw ten slotte de cannoli met beide uiteinden in de mengeling van pistachenootjes en chocolade. Bestuif indien gewenst met wat poedersuiker en serveer.

DE INGREDIËNTEN CANNOLIHOORNTJES

250 g fijne tarwebloem

30 g kristalsuiker

1 tl cacaopoeder

oe tl kaneel

oe tl zout

3 el zonnebloemolie

1 tl wittewijnazijn

60 ml zoete witte wijn (marsala, vin santo)

1 eiwit

plantaardige frituurolie

DE VULLING

1 kg ricotta

160 g poedersuiker

oe tl kaneel

1 vanillestokje

3 el pure chocolade, fijngehakt

2 el sinaasappelzeste

3 el ongezouten pistachenootjes, fijngehakt

EXTRA

Metalen cannolivormpjes (verkrijgbaar bij de betere kookwinkel)

Uitsteekvorm van 7 cm

EPISODE SEIZOEN 1, AFLEVERING 6

LAND VERENIGDE STATEN

JAAR 1999

ZENDER HBO, HIER CANVAS

DOOR CHRIS DEXTERS – ILLUSTRATIE SARAH VANBELLE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content