DEEL 2: 2 + 1 GRATIS

1 BELPOP - Ruben Block staat wijd en zijd bekend als zanger en gitarist van Triggerfinger. In een vroeger leven is hij vier jaar roadie geweest van een bekende Belgische groep.
...

1 BELPOP - Ruben Block staat wijd en zijd bekend als zanger en gitarist van Triggerfinger. In een vroeger leven is hij vier jaar roadie geweest van een bekende Belgische groep. a) De Kreuners b) De Mens c) The Pebbles 2 CIJFERS - Lien De Greef komt op het conservatorium van Gent in contact met jazz en raakt besmet. In 2004 wordt ze Lady Linn en gaat ze in baljurken de hort op met muzikaal geschoold mansvolk. a) Her Fantastic Five b) Her Stupid Six c) Her Magnificent Seven 3 CONCERTEN - Het nummer Bedlam in Belgium (1983) van AC/DC is het verslag van een bewogen optreden van de groep in ons land in 1977. De politie probeert de boel stil te leggen. De organisator heeft namelijk geen toelating. De gemoederen bedaren pas wanneer de hoofdschakelaar wordt uitgezet. Wat is de plaats delict? a) Sportpaleis in Antwerpen b) Thier Brau Hof in Kontich c) In de 14 Billekens in Zandhoven 4 CULT - Jónsi, Goggi, Kjarri en Orri. Het zijn geen trollen of Scandinavische borrelhapjes, maar de voornamen van vier IJslanders die in een bekend groepje spelen. a) Sigur Rós b) Múm c) Köttbullar 5 EVERGREEN - Deep Purple neemt in 1972 een album op in Zwitserland. De heren worden uitgenodigd op een concert van Frank Zappa in het Casino Barrière van Montreux. Een onverlaat steekt tijdens het optreden een lichtkogel af. Het hele gebouw gaat in de fik. Maar Deep Purple heeft een nummer. a) Fireball b) Smoke on the Water c) The Casino Is Burning 6 FESTIVALS - Herman Schueremans heeft het in 1986 niet gemakkelijk om Elvis Costello ervan te overtuigen om op Torhout/Werchter te spelen. Hij belooft de Brit een interessante bonus. a) Zijn gewicht in wafels b) Een knalrode BMW cabrio c) Vier fietsen van het merk Eddy Merckx 7 GESMURFT - Een artiest is pas geslaagd als de smurfen een van zijn nummers hebben bewerkt. Die eer viel onder meer 2 Unlimited, Kaiser Chiefs, Amy Winehouse en Jan Smit te beurt. Welke nieuwe titel kreeg Pump Up the Jam (1989) van Techno-tronic gesmurft? a) Smurfbessenjam b) Smurf Up the Jam c) Zo gaat ie goed 8 HITPARADE - De indiaan. De cowboy. De bouwvakker. Het zwaantje. De soldaat. De biker. Het zijn de archetypische leden van Village People. Hun grootste hit is Y.M.C.A. (1978), een van de zeldzame singles die wereldwijd meer dan 10 miljoen stuks hebben verkocht. Waar staan de vier letters voor? a) Young Men's Christian Association b) Young Mothers Cooking Alligators c) Young Mothers Complacency Association 9 ICONEN - Ooit was popmuziek een sport voor en door jongeren. Ondertussen zijn er heel wat hoogbejaarden actief van wie het soms onduidelijk is of ze nog onder ons zijn of niet. Wie is het enige levende icoon in deze rij? a) Jerry Lee Lewis b) Eddie Cochran c) Elvis Presley 10 PSEUDONIEMEN - Eric Clapton is geboren als Eric Clapp en Bono heet in het echt Paul Hewson. Wat is de artiestennaam van Georgios Panayiotou? a) George Harrison b) Boy George c) George Michael 11 SCHOLING - Alle leden van Radiohead hebben een academische graad. Behalve gitarist Jonny Greenwood. Hij geeft zijn universitaire studies op wanneer Radiohead in 1991 een platencontract krijgt. Greenwood is evenwel het enige groepslid met een klassieke muziek-opleiding. Op welk instrument? a) piano b) pauken c) viool 12 SONGFESTIVAL - Luxemburg heeft de laatste keer aan het Eurovisiesongfestival deelgenomen in 1993. Het groothertogdom vreest dat het bij eventuele winst de organisatiekosten niet kan betalen. Misplaatste hoogmoed van een lilliputter? Hoegenaamd niet. Het kleine land heeft het concours gewonnen. Meer dan één keer zelfs. Hoe vaak? a) 2 b) 5 c) 10 13 TRIVIA - In 2009 lokken de makers van het humoristische programma Zonde van de zendtijd (Canvas) heel wat BV's naar een fotostudio in Antwerpen. Het voorwendsel is dat ze model mogen staan voor hun wassen beeld in Madame Tussauds. Het is ook wel wat. In de zeven filialen van het huis staat immers maar één Belgische artiest. a) K3 b) Toots Thielemans c) Luc Steeno 14 VIDEO - De single Subterranean Homesick Blues (1965) van Bob Dylan krijgt een van de eerste moderne promofilmpjes mee. Een videoclip avant la lettre. Dylan toont pancartes met woorden en zinnen uit het nummer. Wat staat er op het eerste karton? a) Bonjour tout le monde b) What? c) Basement 15 ZANGER - Franky is de sympathieke zanger van Channel Zero, de succesrijkste Belgische metalband aller tijden. In januari 2010 walst de groep liefst 6 avonden de Ancienne Belgique plat. Franky is in het bezit van een samengestelde familienaam die zo'n tongbreker is dat hij traditioneel wordt afgekort tot DSVD. a) De Smet Van Damme b) De Slet Van Dale c) De Smid Van Durme 1) b 2) c 3) b 4) a 5) b 6) c 7) a 8) a 9) a 10) c 11) c 12) b 13) a 14) c 15) a Wie van de drie?