Volgende maand komt een nieuw album uit van John Lennon, de Beatle die al een dikke twintig jaar onder de zoden ligt. Acoustic zal zestien akoestische versies van Lennon-nummers bevatten, waarvan er zeven nooit eerder zijn uitgebracht. En wat belangrijker is: aangezien het hier om akoestische versies gaat, is de kans dat Yoko Ono ergens haar klep opentrekt, relatief klein. * Mark Chapman, die Lennon op die vermaledijde 8e december 1980 neerschoot, heeft ondertussen voor de derde keer tevergeefs een aanvraag ingediend om vervroegd vrij te komen. Volgens de ‘parole board’ zou een vrijlating ‘het respect voor de wet ernstig ondermijnen’. Take that, Melchior Wathelet! * Sylvester Stallone wil in de Verenigde Staten zijn eigen magazine uitbrengen. Sly zou een nieuw maandblad over gezondheid en fitness worden, dat bedoeld is voor de iets oudere man. U weet wel, zij die nog hebben meegemaakt dat Stallone in een goede film speelde. * Charlize Theron wil geen stunts meer doen in haar films en laat voortaan een speciale clausule opnemen in haar contracten. De Oscarwinnares moest onlangs een maand plat liggen toen zij bij de opnames van de futuristische actiefilm Aeon Flux haar rug blesseerde. * Ook Elizabeth Taylor heeft het aan haar rug. Vorige week moest ze naar het ziekenhuis voor een operatie, nadat ze bij een val een wervel had gebroken. Voor de 72-jarige actrice was het al de vijfde keer dat ze haar rug brak. Nog altijd drie keer minder dan het aantal keer dat ze getrouwd is. * Renee Zellweger, vooral bekend van Bridget Jones, neemt een sabbatjaar. De 35-jarige actrice zegt dat ze na de opnames van de Jones-sequel The Edge Of Reason een pauze nodig heeft om uit te rusten. En om alle kilo’s die ze moest aankomen voor haar rol (waarvoor ze wel een riante 11 miljoen dollar kreeg, dus dat compenseert), opnieuw kwijt te krijgen natuurlijk. Zellweger wil het jaar vooral doorbrengen met ‘koffiedrinken met vrienden’. * Kwestie dat u zich nu al schrap kunt zetten: in 2008 houden The Simpsons ermee op, definitief. Creatief brein Matt Groening heeft aangekondigd dat in 2008 het doek valt voor de geniale animatiereeks, die binnenkort in de VS aan zijn zestiende seizoen begint. Volgens Groening wordt het gewoon te moeilijk om nog frisse ideeën te vinden voor de serie. Dat heeft FC De Kampioenen nooit tegengehouden.

(S.W.)

285 miljoen euro, dat is de erfenis die Elton John bij zijn overlijden zal achterlaten aan zijn peetkinderen. De poplegende leeft al lang samen met zijn partner David Furnish, maar het paar heeft geen kinderen. Elton John is echter wel de peter van tien kinderen en hij wil er via zijn testament voor zorgen dat die nooit in de armoede zullen verzeilen. Een mooie daad, dat wel, alleen zijn Elton Johns petekindjes geen arme bloedjes uit weeshuizen, maar het nageslacht van onder meer Elizabeth Hurley en de Beckhams. Water naar de zee, dus.

(S.W.)

‘Volgens mij is Shakespeare serieus overroepen. Het is bullshit, niet beter dan een soap op televisie. Ik zou nooit naar een stuk van hem gaan kijken, laat staan er in meespelen.’

Aldus de Amerikaanse acteur Billy Bob Thornton in The Sun. Thornton voelt zich evenwel niet te min om mee te spelen in Love Actually of Bad Santa, begrijpe wie kan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content