Frank Sinatra zong voor John F. Kennedy, Richard Gere probeerde Michael Dukakis in het Witte Huis te krijgen en Bill Clinton had zowat heel Hollywood achter zich. Het begint een traditie te worden: als er verkiezingen zijn in de VS kunnen heel wat beroemdheden het niet laten hun voorkeur aan het grote publiek duidelijk te maken. En Hollywood helt over het algemeen veeleer naar links over. John Kerry kreeg eerst een wat koele ontvangst – de sterren zagen Howard Dean en Wesley Clark meer zitten – maar dat lijkt nu voorbij. Zo hield de Democratische presidentskandidaat onlangs een fund- raiser in Californië, en heel wat bekend volk telde welgezind 1000 dollar neer om in zijn gezelschap te vertoeven.

Ook George W. Bush heeft zijn beroemde supporters, al zijn het er een stuk minder en behoren ze niet bepaald tot de hipste kant van Hollywood. Maar mocht het ooit tot een gevecht komen tussen de Kerry-clan en de Bush-clan, dan vermoeden wij dat die laatsten ondanks de numerieke minderheid met de vingers in de neus zullen winnen. (S.W.)

TELEX

* Jennifer Lopez wil zichzelf heruitvinden. Ze is alle artikels over haar grilletjes, haar desastreuze liefdesleven en haar luxueuze levensstijl meer dan beu en wil de fans laten kennismaken met haar échte, warme persoonlijkheid. Onder meer een gastrolletje in de sitcom Will & Grace moet haar daarbij helpen. Stoppen met zingen zou natuurlijk ook een gebaar van goodwill zijn. * Totaal los daarvan: Ben Affleck. Het Amerikaanse magazine People vroeg in zijn laatste nummer aan enkele beroemdheden of zij een lichaamstrucje konden, met de oren wapperen bijvoorbeeld. Affleck kan naar eigen zeggen zijn hoofdhuid bewegen, ‘waardoor mensen denken dat ik een pruik aanheb’. Nu nog leren af en toe van gelaatsuitdrukking te veranderen en we kunnen hem alsnog een acteur noemen. * Het begint langzaamaan een trend te worden: mannelijke sterren die over hun geslachtsdeel praten. Vorige week kwam Enrique Iglesias hier aan bod, deze week is Brad Pitt aan de beurt. Pitt speelt in de epische film Troy de Griekse held Achilles, en maakte tegenover de krant Daily Sport zijn beklag over de werkomstandigheden. ‘Die Grieken hielden van minirokjes. Als ze vochten, hing hun klokkenspel open en bloot, en zij hadden daar geen enkel probleem mee.’ * Bart Kaëll – die overigens heel wat minder moeite heeft met de Griekse geplogenheden – wil nu ook in Spanje doorbreken. Daarom heeft de Vlaamse chanteur een van zijn songs, Beetje bij Beetje, in het Spaans opgenomen. Die titel, zo vlak na 11 maart, dat is er toch om doen. (S.W.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content